Zurlajn junak, veliki previd sudija...Remsi u Superbolu!

> 01:14

Ekipa Los Anđeles Remsa prvi je učesnik 53. Superboula NFL šampionata.

Gde je svetski dan snega?

Tim iz Kalifornije je u neverovatnom finalnom duelu Nacionalne fudbalske konferencije posle preokreta i produžetka pred gostujućim navijačima u Superdomu savladao Nju Orleans Sejntse sa 26:23.

Apsolutni junak trijumfa Remsa bio je fenomenalni Greg Zurlajn koji je najpre šutom sa 48 jardi doneo produžetak svom timu, a potom u četvrtom minutu ekstra vremena sa 57 jardi obezbedio mesto u borbi za titulu.

Gosti iz Kalifornije su uspeli da se vrate posle katastrofalne prve četvrtine koju su Sejntsi dobili sa 13:0 i treći put u istoriji obezbede plasman u Superboul. Jedinu titulu osvojili su 1999. godine.

Utisak je da su Sejntsi oštećeni u samoj završnici utakmice pri rezultatu 20:20 kada sudije nisu dosudile očigledan prekršaj nad hvatačem domaćeg tima Trekuanom Smitom. Da je dosuđen prekršaj Sejntsi bi imali nova četiri pokušaja za tačdaun i verovatno bi potrošili vreme do kraja utakmice. 

Kvoterbek Remsa Džered Gof je bacio 297 jardi uz dodavanje za tačdaun i presečen pas, dok je njegov rival Dru Bris bacio 249 jardi, dva pasa za tačdaun ali i odlučujući intersepšn.

Superboul će biti održan 3. februara u Atlanti. 

JOŠ SPORTA:

Mik prati oca!

Kada Červar diže svoju ekipu: "Boli me ku**c, ovo je borba za život! Borba za živo!"

Kraj neuspešnog marša - Srbija tek 18!

Vukićević podiže srpsko skijanje!