U predvečerje velikog duela divizije Istok AFC između Nju Ingland Petriotsa i Njujork Džetsa, analitičari "preko bare" naglašavaju brojne propuste kvoterbeka Mlaznjaka

NFL: Smit najslabija karika Džetsa!

> 19:45

Noćas (2,30) na čuvenom Žiletu Nju Ingland dočekuje Džetse. Oba tima prilaze ovom derbiju sa različitih pozicija. Patriote su u vrhu Istoka AFC, dok su Mlaznjaci na samom dnu. Samo su na početku sezone pobedili Rejderse, a onda nanizali pet poraza. Zbog toga su domaći igrači veliki favoriti, a utisak je da je najveća razlika kod dva tima između onih glavnih - kvoterbekova.

Sa jedne strane je Tom Brejdi, koij je protiv Bafala igrao kao u najboljim danima, kada je timu doneo tri titule i još dva puta ga odveo na Super Boul. Sa druge je momak kome je ovo tek druga sezona - Dženo Smit, ali i dalje nije pokazao ono zbog čega je prvi dirigent Njujorčana, pre jednog Majkla Vika. Doduše legendarni kvoterbek Filadelfije i Atlante imao je mnogo problema poslednjih godina, ali kako Smit igra ove sezone trener Reks Rajan bi morao da porazmisli o nekoj promeni.

Zanimljivi su i statistički parametri. Kod Brejdija su gotovo besprekorni kada nije pod jakim pritiskom protivničkih defanzivaca, dok su nešto slabiji kada jeste, što je i logično. Kod Smita parametri su gotovo katastrofalni kada je pod pritiskom, ali nisu ni mnogo bolji protiv jačih timova i kada ima dovoljno vremena da baci pas. Čini se da je okršaj na Žiletu za njega, ali i trenera Rajana, po mnogo čemu ključan. Bar kada je njihov ostanak u Velikoj jabuci u pitanju.