Igrači smatraju da su žrtve želje lige za svežim novcem

EKSPLOATACIJA!: Bes NFL igrača zbog utakmica četvrtkom?

> 14:21

Iako su očekivali dobre reakcije od uvođenja utakmice četvrtkom, NFL ulazi u problem sa igračima, da je ta utakmica dobra samo za Dan zahvalnosti (THANKSGIVING DAY)! Liga nastavlja da beleži konstantan rast prihoda od TV prava i čeka novi dil sa TV stanicama, po ugledu na NBA koji je prihodovao 19 milijardi dolara za TV prava u sledećih 9 godina, ali postoji opasnost da će se pojaviti problem sa sindikatom igrača.

Igrači se žale da se boje povreda u ovom opasnom i napornom sportu prepunom povreda,  jer ih utakmica sredinom nedelje izbacuje iz termina odmora i pa u kratkom periodu neke ekipe igraju i po tri utakmice za nedelju dana, što je do skora bilo nezamislivo! Igrači smatraju da su žrtve želje lige za svežim novcem.

Raning bek Hjustona Arijan Foster kaže:“Ja ne znam ni jednog igrača pa ni gledaoca koji voli da igra ili gleda ovu utakmicu četvrtkom, lično mislim da to liga samo želi nove prihode, a stalno se pozivaju na opasnost od kontuzija i potresa mozga koje nam skraćuju karijere! Međutim samo jure pare dok ne počnemo da ih tužimo zbog povreda kojim ugrožavamo živote. Utakmica četvrtkom je upravo to, stavljanje naših života u opasnost!

Osnovni argument za takve tvrdnje je i to da treneri ne vole te utakmice, jer ne mogu da odmore, izleče a zatim i pripreme ekipu u samo tri dana od poslednje utakmice nedeljom. Takođe liga ispituje da su neki timovi ušli neobavezno u utakmice iz gore navedenih razloga tako da su poslednjih 5 utakmica četvrtkom završene sa 20 plus razlikom između 2 tima.