Posle titule prvaka Srbije, plasmana u finale evropske Lige šampiona, beogradski SBB Vukovi su za tri nedelje odigrali treće finale - i osvojili titulu u Sport klub Centralno-evropskoj ligi američkog fudbala (CEFL).

SBB VUKOVI NEVEROVATNI: Tri finala u tri nedelje!

> 09:03

Nije bilo lako "čoporu sa Ade" u Ivančnoj Gorici, jer su dugo morali da jure rezultatski zaostatak protiv Ljubljančana, koji su jednom uspeli i da savladaju Vukove u finalu CEFL-a.

Silverhouksi su poveli sa 3:0 šutem Aleša Zakšeka, zatim sa 10:0 kada je loptu u endzonu uneo kvoterbek Kenrik Meknil, a onda su počeli da se bude i Beograđani. Najpre njihov kvoterbek Šon Raderford, koji je proigravao saigrače pre nego što je i sam poentirao u završnici prve četvrtine, a onda je čitava ekipa morala još više da zapne - jer su Ljubljančani posle dodavanja dugog 44 jarde za Tomšea, poveli sa 17:7.

Tim rezultatom se i otišlo na poluvreme, a u drugom se "čopor" razgoropadio. Najpre tačdaun-hvatanje Plamenca, za smanjenje vođstva Silverhoksa na 14:17, potom dve izvrsne intervencije odbrane Vukova, najavili su buran finiš: činilo se da će Slovenci otići na nedostižnih "+10" posle nekoliko zaustavljenih ataka gostiju iz Srbije, no Marko Bates je presekao dodavanje Silverhouksa i odneo loptu sve do 18 jardi od protivničke endzone.

Nedugo zatim je još jedan reprezentativac iz redova Vukova, Mihailo Josović, trčanjem za tačdaun doneo preokret "čoporu sa Ade" (20:17), a završni udarac je, posle novih bravura odbrane šampiona Srbije i regiona, svojim drugim tačdaun-trčanjem postigao kvoterbek Raderford, ujedno i MVP meča u kome su Vukovi po šesti put osvojili Centralno-evropsku ligu američkog fudbala.

Izvori:

Vukovi.org

 

Blic Sport