Ako se to ne sviđa državnom vrhu neka me promeni, izjavio predsednik OKS Božidar Maljković

Jasna poruka: Srpski sportisti ne smeju sa postolja zbog Kosova

> 14:15

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković izjavio je da srpski sportisti koji osvoje medalje neće smeti da napuste pobedničko postolje, ukoliko se na njemu nađu sa sportistima sa Kosova, te da neće odustati od tog svog stava čak po cenu smene.

"Ako se to ne sviđa državnom vrhu, neka me promeni. Ako je bilo ko u državi protiv toga, moraće mene da otera. Ne priznajemo Kosovo, to je svima jasno, ali kada sportisti osvoje medalju, moraju na postolje bez obzira na to ko je još na tom istom postolju", naglasio je Maljković u intervjuu za Nedeljnik.

 Maljković je naveo slučaj sa nedavne Olimpijade mladih u Đeru.

"Bio sam na toj olimpijadi i Đorđe Višacki mi kaže - Božo, možemo da imamo veliki problem, a to je da se takmičarka s Kosova u džudou nađe na postolju sa našom takmičarkom. Odluka Vlade Srbije je da predsedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta napišemo pismo da ne priznajemo Kosovo. I to smo i uradili. Ali da je bio slučaj u bilo kom olimpijskom sportu da se na postolju nađu sportisti iz Srbije i sa Kosova - moj stav je bio čvrst i odlučan da budemo na postolju. Nema odlaska sa postolja. Nije se to desilo u Đeru, ali ubuduće ako se to desi - jer ja sam takav čovek i u duhu olimpizma, pravde, ideje sporta - ne sme nijedan srpski sportista da odlazi sa postolja", ukazao je Maljković.

Još sporta:

Sve jača Superliga! Bivši igrač Liverpula stigao u superligaša Zemun!

Real ponizio Barselonu za trofej Superkupa Španije

Juve završava prelazni rok! Jedan igrač stiže iz Rima, drugi se seli u Rim!

Zvezda dobija veliko pojačanje! Karić pregovara sa Čovićem, ulaže u košarkaški klub!