Naša proslavljena teniserka, svojevremeno najbolja igračica sveta Ana Ivanović, rešila je da po okončanju teniske karijere ne napusti baš u potpunosti svet sporta.

NEOČEKIVANO: Ana Ivanović odlčila da se posveti drugoj vrsti sporta! (FOTO)

> 11:01

Naime, ona planira da se veoma aktivno posveti trčanju.

"Želim da svoje telo održavam u zdravom stanju, zato se i dalje pridržavam određenog stila života koji to i omogućava. Trčim svakim dan i ozbljno razmišljam da u skorije vreme istrčim polumaraton", rekla je 29-godišnja Ana za magazin "Self".Naravno, zdrav život nije samo rad na svom telu, već i na svom duhu, pa tako Ana podseća na važnost čitanja. Na Tviteru je ove noći podelila sa svojih skoro milion i po pratilaca fotografiju knjiga koje planira da pročita u sledećoj sedmici: "Šta je Alis zaboravila", "Šantaram"" i "Treptaj - Moć mišljenja bez mišljenja".

Ivanovićeva je, podsetimo, 28. decembra 2016. objavila da završava tenisku karijeru, tokom koje je osvojila 15 turnira, uključujući Rolan Garos 2008. godine kada je bila prva igračica na svetskoj rang listi.

Ona je, na Dan državnosti, 15. februara 2017. dobila orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena od strane predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a osim nje, isto priznanje su poneli i atletičarka Ivana Španović, teniserka Jelena Janković i bivši selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.

Još sporta:

OPET SE IGRAO KOŠARKE: Jokić srušio Boston i zamalo upisao tripl-dabl! (VIDEO) 

SUMIRAO KARIJERU: Evo koji klub Ćabi Alonso smatra posebnim! 

NEVIĐENO DO SADA: Navijači Barselone izazvali zemljotres nakon gola za 6:1! (FOTO) 

FIORENTINA DOBIJA NOVI STADION: Navijači udaljeni od igrača samo 7 metara