Bijelo Polje će u subotu i nedjelju biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za odbojkaše, na kojem će se za trofej boriti Budvanske rivijera, Budućnost Kapital plaza, Jedinstvo Bemaks i nikšićki Volej star.

U BIJELOM POLJU ĆE SE IGRATI DOBRA ODBOJKA: Ko će osvojiti trofej kupa?

> 14:13

U polufinalu, sjutra u 17 sati, sastaće se Budvanska riijera i Volej star, dok će dva i po sata kasnije početi duel Budućnost Kapital Plaze i Jedinstvo Bemaks.

Finalni meč zakazan je za nedjelju u 18 sati.

Trener Jedinstva, Darko Prebiračević, kazao je da je počastvovan što su njegov klub i grad domaćini finalnog turnira.

"Očekuje nas težak meč protiv Budućnosti. Izgubili smo od njih u prošlom kolu. To nam daje dodatan motiv da odigramo što bolje, maksimalno koncentrisani da pokušamo da izborimo finale. Budućnost pokazala da ima kvalitet. Obaveza nam je da pred svojim navijačima idemo na dobar rezultat i pobjedu u polufinalu", kazao je Prebiračević na konferenciji za novinare.

On je kazao da je Budvanska rivijera apsolutni favorit za trofej.

Trener Budvanske rivijere, koja brani trofej, Milan Marković, kazao je da budvanski tim ima puno problema, prije svega finansijskih.

"Posljednjih petanestak dana više smo proveli na sastancima nego u pripremi utakmica. Već nekoliko mjeseci smo u nezavidnoj situaciji i jako je teško funkcionisati na tom nivou. Uprkos tome naše ambicije ostaju iste, Budvanska rivijera sa svojom reputacijom uvijek mora da se bori za trofej", rekao je Marković.

On je kazao da prihvata ulogu favorita i da očekuje da Budvanska rivijera ako bude na svom nivou odbrani trofej.

"Kup je specifično takmičenje, jedna utakmica i svaki tim vidi svoju šansu. Kvalitet je na našoj strani, ali moramo da odigramo dobro ukoliko želimo trofej", rekao je Marković.

Trener Budućnosti, Zoran Vukčević, kazao je da je želja podgoričkog kluba da odigra što bolje i pokuša da izbori finale.

"Utakmice između Budućnosti i Jedinstva su bile neizvjesne i kvalitetne, izgubili smo kući, ali smo ih dobili u Bijelom Polju. Imamo priibližan kvalitet, a najbitnije je koliko mladi igrači mogu da se izbore sa pritiskom", rekao je Vukčević.

On smatra da je Budvanska rivijera favorit, navodeći da je branilac trofeja mnogo iskusniji od ostalih učesnika turnira.

"Imamo obavezu da svake godine igramo finale zbog prošlih, ali i budućih vremena", kazao je Vukčević.

Trener Volej stara, Vladimir Đokić, kazao je da nikšićki klub ima finansijske probleme i da je neizvjesno hoće li uopšte nastupiti na finalnom turniru.

"Žrijebom smo za rivala dobili apsolutnog favorita. Ambicije da se domognu finala imaju Budućnost i Jedinstvo. Mi imamo skroman budžet, ne znam ni sam kako se snalazimo. U teškoj smo situaciji i ne znam da li ćemo obezbijediti sredstva za put. Ukoliko ih obezbijedimo otputovaćemo za Bijelo Polje", kazao je Đokić.

Budvanska rivijera je posljednjih sedam godina osvajala trofej Kupa Crne Gore.

Predhodne tri godine pobjednik je bila podgorička Budućnost. Podgorički tim ima i Kup SR Jugoslavije 2000, dok je naredne dvije godine trofej osvajala Budvanska rivijera. Budvanski tim prošle godine u finalu, u Podgorici, pobijedio je Jednstvo 3:0.

(Mina)

Još sporta:

TRKA ROME I DORTMUNDA: Ko će pre do sjajnog veziste Sampdorije! 

IMA NOVI ZADATAK: Majo sudi Radu i Spartaku, a gde su pomoćnici?!

PEP VRŠI PRIPREME: Siti ima ponudu za jednog od najboljih napadača Evrope!

LE: Solidna partija Tošića; Prava goleada Belgijan