Jedan od razloga što se "mađioničar sa Reuniona" vratio u Marselj je što se osećao zarobljenim i sputanim u sistemu igre menadžera 'Čekićara' Slavena Bilića.

PAJE O IGRI VEST HEMA: "Stativa je bila igrač utakmice!"

> 13:29

Prašina se slegla, svako je nastavio svojim putem, a Dimitri Paje je u intervju koji je dao za 'Gardijan' otkrio neke detalje za koje se nije znalo dok ke trajala "sapunica" oko njegovog povratka na 'Velodrom'.

Francuski reprezentativac ističe da ga nije ispunjavalo da bude deo tima kom je cilj da bude u sredini tabele.

"To je strašno dosadano. Ubija me u pojam kada se igra na bod i kada je sve podređeno defanzivi. Ne znam kako im nije bilo jasno kada sam im pričao da me smara da se trošim u odbrambenim zadacima kada svi znaju da mogu mnogo više da pružim u ofanzivi. Ja nisam takav da miniram dogovor, ali iskreno nije mi predstavljalo nikakvo zadovoljstvo da budem u toj ulozi.

Evo daću vam najbolji primer: povedemo protiv Hala sa 1:0 i onda se svi do jednog branimo se od ekipe od koje smo objektivo bolji. Četiri puta su pogodili okvir gola, a mi se i dalje povlačimo i puštamo ih da nas napadaju. Ostane 1:0 do kraja i posle se svi u svlačionici raduju. Po meni nema mnogo razloga za slavlje kada je stativa bila igrač utakmice. To je više da se pokrijete ušima i da konstatujete da ste imali mnogo sreće."
slikovit je Paje.

Sjajni plejmejker kaže da je on Slavenu Biliću odavno stavio do znanja da ne vidi sebe u takvom sistemu, iako je to u medijima drugačije predstavljeno.

"Još u januaru sam rekao svima u klubu da želim da idem u Marselj i nigde drugde! Rudi Garsija je preuzeo ekipu, odlično poznajem njegov sistem igre, savršeno mi odgovara i ja sam već tada izabrao svoj put. Tada su mi rekli da ne dolazi u obzir, na šta sam im ja odgovorio da neću dugo da se zadržavam u Vest Hemu. Posle Evropskog prvenstva su se pojavljivali novinski članci da vredim 100 miliona evra, u klubu su znali da sam rešen da idem i gledali su da što više zarede. Ipak, mislim da su na kraju svi zadovoljni kako se završilo, osim navijača Vest Hema koji su bili obmanjivani sve vreme."
poentirao je Paje.

Još sporta:

TRKA ROME I DORTMUNDA: Ko će pre do sjajnog veziste Sampdorije! 

IMA NOVI ZADATAK: Majo sudi Radu i Spartaku, a gde su pomoćnici?!

PEP VRŠI PRIPREME: Siti ima ponudu za jednog od najboljih napadača Evrope!

LE: Solidna partija Tošića; Prava goleada Belgijanaca!