Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da je privatizacija klubova jedna od mogućnosti za rešenje finansijskih problema, ali da je to decenijama unazad samo deklarativan stav klubova i primetio da mnogi i dalje žele da rukovode njima, uprkos velikim dugovima.

VANJA UDOVIČIĆ: "Trenirao sam u Partizanu i u gorim uslovima nego što su danas!"

> 15:38

- Što se privatizacije klubova tiče, ona jeste jedna od mogućnosti i rešenja, odnosno određen oblik svojinske transformacije. Međutim, to je decenijama unazad samo deklarativan stav klubova, realan konsenzus za to ne postoji. Nije problem klubova, pa i vaterpolo klubova, nastao u poslednje vreme, on se stvarao godinama. Nisam ja trenirao u idealnim uslovima u Partizanu, već i u gorim nego što su danas - rekao je Udovičić u intervjuu za magazin "Srpska ekonomija".

On je podsetio na činjenicu da je samo država u poslednje četiri godine, na primer u vaterpolo, finansiranjem saveza, uložila više nego dvostruko sredstava u odnosu na period od 2010. do 2013. godine".

- Od odgovornosti ne bežim, ali briga o klubovima je nešto za šta su nadležni savezi i lokalne samouprave, ali i čelnici tih klubova. Zanimljivo je da, i pored takve situacije, ambicije i želje za rukovođenjem klubovima koji su u najvećim dugovima ne prestaju, a "prozvani" da reše probleme su uvek neki drugi, najčešće država. To mora da se promeni - poručio je Udovičić.

Još sporta:

VEST DANA IZ LONDONA: Legenda Arsenala menja Vengera?!

DOBRE VESTI ZA KLOPA: Srbin se konačno vraća na teren!

SILNI MILIONI I VELIKO POJAČANJE: Konte ima odrešene ruke i dovodi senzaciju iz Torina!

TROJICA MLADIH FUDBALERA NA METI: Francuski skauti pomno pratili večiti derbi!