Proslavljeni trener iznenada izbio u prvi plan

IZNENAĐENJE U OKS: Maljković veliki favorit da nasledi Divca

> 14:33

Proslavljeni košarkaški stručnjak Božidar Maljković glavni je kandidat da nasledi Vlada Divca na mestu predsednika Olimpijskog saveza Srbije.

Maljković je podneo kandidaturu za prvog čoveka OKS, i izbio u prvi plan kada je reč o trci za predsednika. Kako se spekuliše, Maljković ima podršku najviših instanci u Srbiji, dok je kandidat i Ivan Todorov, za koga se takođe tvrdilo isto, ali kako sada stvari stoje izgleda bez pokrića.

Maljković (64) je rođen u Otočcu u Hrvatskoj, a košarkašku trenersku karijeru počeo je u malom beogradskom klubu Ušće. Posle toga je bio pomoćnik Bratislava Đorđevića u Radničkom sa Crvenog krsta, pa asistent Ranku Žeravici u Crvenoj zvezdi.

Na preporuku Ace Nikolića preuzima Jugoplastiku iz Splita i sa njom osvaja titulu prvaja Evrope 1989. i 1990. godine i tri titule prvaka Jugoslavije. Kasnije odlazi u Barselonu i gubi finale Kupa Šampiona od Jugoplastike 1991. a sa francuskim Limožom osvaja titulu 1993.

Prvak Evrope je bio i sa Panatinaikosom 1996. i to je prva titula grčkih klubova, a  svojoj riznici ima i evropski Kup Radivoja Koraća 2001. godine, te dva prvenstva Francuske, Kup Španije, dva Kupa Francuske i Kup Grčke.

 

Još sporta:

POTPUNO IZNENAĐENJE: Žigić nastavlja karijeru, a nećete verovati gde! 

RADONJIĆ U STILU DŽONA SNEŽNOG: "Ide zima" (FOTO, VIDEO) 

VRELA NAVIJAČICA VEST HEMA: Zagrejala je hladne Britance! (FOTO) 

NOVAK VODI REVOLUCIJU: Sistem takmičenja na Olimpijskim igrama mora da se menja 

NEKA NOVA RATNIČKA SRBIJA: "Orlovi" igraju pod temperaturom, povređeni, slomljenog nosa...