Benfika Ajaks

Benfika hvata poslednji voz, Ajaksu bod igra, šta nas čeka na Stadionu svetlosti?

> 14:52

Benfika večeras protiv Ajaksa juri poslednji voz za drugu rundu Lige šampiona. Portugalski tim napustio je Amsterdam praznih šaka jer je primio gol u 92. minutu, koji je izazvao erupciju oduševljenja.

Ajaks sada ima sedam bodova, koliko ima i Bajern Minhen, na čelu Grupe E i večeras mu treba bod da bi napravio ogroman korak ka plasmanu u drugu fazu. Benfika ima četiri boda manje od vodećeg dvojca i neophodna joj je pobeda da bi zadržala nadu za plasman u drugu fazu.

Nema sumnje da Ajaks ulazi u meč u mnogo boljem raspoloženju, jer je posle pobede nad Viljemom II za vikend poboljšao seriju pobeda na šest utakmica. "Kopljanici" su tako zadržali korak za vodećim PSV-om na čelu Eredivizije, koji brani titulu.

Priča je potpuno suprotna sa Benfikom, koja je, ne preterujemo u korišćenju ovog izraza, šokantno izgubila kod kuće od Moreirensea 3:1. To je "orlovima" bio drugi uzastopni prvenstveni poraz, posle koga su pali na četvrto mesto tabele Primeire. Ako se računa i poraz od Ajksa, to je ukupno treći vezani izgubljeni meč za Benfiku.

Problem Benfike je što u poslednje tri utakmice nije uspela da postigne više od jednog gola. Kada se zna da je Ajaks sačuvao mrežu u osam od poslednjih devet mečeva, neke stvari dobijaju drugi oblik.

Planetwin365 kvote su odlične i prilično ujednačene: 2,56 na Benfiku, 2,92 na Ajaks i 3,15 na X. Teško je ovde predviđati bilo šta, ali je realno očekivati 0-2 gola za kvotu od 1,90. Možete razmisliti i o duploj šansi X2 za kvotu od 1,51. Ako ste hrabri i mislite da Ajaks ni ovde neće primiti gol, možda možete da odigrate Home Under 0,5, odnosno da Benfika neće postići gol, za sjajnu kvotu od 4,00.