Rusija Saudijska Arabija

Počinje! Rusi i Saudijci prvi stupaju na scenu, a kvote su jasne

> 10:20

Čekanje je konačno završeno i najveći svetski sportski događaj je došao! Svetsko prvenstvo u Rusiji počinje danas popodne utakmicom domaćina i Saudijske Arabije.

Domaćin je danas apsolutni favorit, ali istina je da oba tima ulaze u meč posle jako loših serija. Rusi nemaju pobedu u kalendarskoj godini 2018. a poslednji put su slavili oktobra 2017. To je ukupno sedam mečeva, sa tri remija i četiri poraza.

Domaći navijači strahuju da ekipa neće moći da prođe grupu u kojoj su još i Egipat i Urugvaj. Ali, tu nije kraj lošim stvarima: Stanislav Čerčesov ima najgori procenat pobeda na mestu selektora Rusije od samo 26,31 odsto od kada je 2016. preuzeo ekipu. Pre njega je Georgij Jarcev sa 42,11 odsto uspešnosti u periodu od 2003. do 2005.

Saudijska Arabija je imala problema sa selektorima. Nekadašnji selektor Čilea Huan Antonio Pici je treći trener u razmaku od 10 meseci i nije imao mnogo vremena da se uhoda sa ekipom. Utakmica protiv Rusije će mu biti 10. na čelu tima, ali nijednu nije odigrao u istom sastavu ili istoj formaciji.

Saudijska Arabija je sa njim na čelu zabeležila tri pobede u devet utakmica, jednu je remizirala, a pet izgubila. Odbrana je bila naročito slaba u tom periodu jer je primila 16 golova.

Sutra u Grupi A igraju Egipat i Urugvaj.

Činjenica je da oba tima imaju problema u svim linijama timova i da bi ova utakmica mogla da bude obeležena kao duel jednakih, odnosno oba tima vide ovaj meč kao najbolju šansu da zabeleže tri boda.

Planetwin365 kvote su, međutim, potpuno na strani Rusije: 1,45 na keca, 9,55 na dvojku i 3,90 na X. Razmislite, međutim, i o ovome: iako je prva utakmica i očekuje se oprez, odbrana obe ekipe je potpuno "šuplja" na sve strane, zato možda nije loše razmisliti o igrama GG za kvotu od 2,54 ili 3+ za kvotu od 2,26.