Poljska Litvanija

Poljska zateže ekipu pred Mundijal, očekuje se laka pobeda

> 16:37

Poljska "zatvara" pripreme za Svetsko prvenstvo utakmicom protiv Litvanije u Varšavai, samo sedam dana pred prvi meč na Mundijalu.

Poljaci će igrati u vrlo zanimljivoj Grupi H, sa Kolumbijom, Senegalom i Japanom. Prvu utakmicu će igrati protiv Afrikanaca u Moskvi.

Poljaci su u sjajnoj formi na domaćem terenu, ali su posle kvalifikacija za Svetsko prvenstvo zapali u probleme. Od novembra su odigrali prvo tri utakmice bez pobede, kada su igrali nerešeno sa Urugvajem i izgubili od Meksika i Nigerije.

Tim Adama Navalke vratio se pobedama trijomfom od 3:2 nad Južnom Korejom, da bi prošle nedelje prokockao vođstvo od 2:0 nad Čileom i završio taj meč 2:2. Poljska je pretrpela veliki udarac povredom Kamila Glika. Defanzivac Monaka neće ići u Rusiju, a menjaće ga Marćin Kaminski.

Litvanija je imala lakši kalendar, ali nije uspela da impresionira nikoga svojim skorašnjim nastupima, pošto je ostvarila samo jednu pobedu u poslednje četiri utakmice, nad Jermenijom 1:0 u martu. Posle toga je poražena od Estonije 2:0, a onda je odigrala 1:1 sa Letonijom, da bi u petak izgubila od Irana 1:0.

Treba reći i da je pobeda nad Jermenijom bila jedina u poslednjih 12 utakmica, dok je u preostalim odigrala dve nerešeno i devet puta je izgubila. To joj je bila i prva pobeda u gostima posle dve godine, odnosno serije od 18 mečeva.

Poljska je, razumljivo, apsolutni favorit. Planetwin365 kvota na keca je 1,19, dok je na dvojku čak 14,35. Predlažemo ovde da odigrate pobedu Poljske bez primljenog gola, odnosno 1&NG za kvotu od 1,66.