Bolivija, poslednja provera za Srbiju

> 15:47

Za manje od nedelju dana (konačno!) počinje Svetsko prvenstvo u Rusiji! Za manje od 10 dana Srbija igra svoj prvi meč. Protivnik je centralnoamerička selekcija Kostarike, protivnika koga mnogi potcenjuju, ali koji ima svoje kvalitete.

Ali, pre svega toga, Krstajićeve „orlove“ čeka još jedna provera, danas od 18časova u  Gracu, protiv Bolivije. Čuveni „gorštaci“ u prethodnom kvalifikacionom ciklusu nisu uspeli da budu konkurentni, poto su takmičenje završili na pretposlednjem mestu južnoameričke grupe. To je manje nego obično, mada ova selekcija ne spada u južnoameričke sile.

Ključevi dobrih igara „antiplanikosa“ kriju se u igranju na stadionu u prestonici Sukre, koja se nalazi na nešto više od 2.800 metara visine. Bolivija tu retko kada gubi, ali remiji i pobede ostvarene kod kuće obično nisu dovoljne da nadoknade poraze na strani. Nije iznenađenje da je Bolivija u ovom ciklusu kvalifikacija pretrpela bukvalno sve poraze na strani, ali jeste iznenađenje što je izgubila tri od prve četiri utakmice kod kuće. Posle toga je imala pobede i čak remi sa dominantnim Brazilom kod kuće, ali to nije bilo dovoljno.

Kada se, dakle, gleda papir, Srbija je favorit u ovom duelu. Pogotovo posle poraza od Čilea u ponedeljak 0:1. „Orlovi“ su tada igrali u kombinovanom sastavu, nisu pokazali mnogo i u finišu utakmice su primili gol. Danas je pobeda imperativ pošto svaki drugi ishod donosi nemir i pitanje da li je ova reprezentacija Srbije, u ovom trenutku, dostojna ispita koji je očekuju u Rusiji.

Pobeda Srbije je trenutno na kvoti 1,40 a vrednosti kvota za druge igre pogledajte u planetwin365 ponudi, vidite šta kaže statistika i donesite odluku na koju opciju vredi uložiti ne samo novac nego i nerve!