U Americi prate Milutinova - Da li je došlo vreme za selidbu u NBA?

> 16:58

Bliži se leto i postavlja se pitanje, da li će i Nikola Milutinov ići preko okeana?

Fekir progovorio o (ne)prelasku u Liverpul: "Takav je život, moraš da kreneš dalje..."

Rad je urodio plodom. Nikola Milutinov je napravio veliki napredak između dve sezone i došao je u situaciju da se sa Majkom Džejmsom bori za zvanje najkorisnijeg igrača Evrolige. Statistički, bek Olimpije iz Milana je u boljoj poziciji jer ima 603 indeksna poena dok je srpski centar na 535 uz dve utakmice manje i prosečnim indeksom od 19,81. 

Od dolaska Dejvida Blata, Milutinov je postao jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač tima. Sve ovo, navelo je medije u Teksasu da pokrenu temu njegove eventualne selidbe u San Antonio ovog leta. U autorskom tekstu na sajtu Project Spurs ističe se da uprava San Antonija sada mora da obrati pažnju na Milutinova više nego ikada ranije i da ga ima u planovima za narednu sezonu.

Podseća se da su Sparsi letos odbili da isplate otkupnu klauzulu od 900.000 dolara i dovedu Milutinova, s tim da će se generalni menadžer kluba Ar Si Bjuford biti na sličnom ispitu za nekoliko meseci. Iskusni sportski radnik je nekoliko puta ove sezone gledao uživo srpskog reprezentativca.

I pored najbolje sezone u dosadašnjoj karijeri, Milutinovu se ne projektuje velika minutaža u konkurenciji Lamarkusa Oldridža i Jakoba Peltla, ali se pominje da bi Milutinov mogao da bude solidna pik'n'rol opcija, ali i da bi popunio svaki minut koji dvojica sadašnjih dugajlija u timu ne bi uzeli. Takođe, ne kriju se određeni detalji u igri odličnog srpskog centra, te da bi u budućnosti morao mnogo toga da uradi na polju daljeg jačanja tela, brzine, otvaranja prostora i odbrane pošto bi konkurencija u reketu bila mnogo jača nego u Evroligi...

Mada se u ovom trenutku ne projektuje ozbiljnija uloga, u tekstu se ne krije ideja da će Milutinov postati član Sparsa pre ili kasnije. Samo, pitanje je da li će nekadašnji igrač Partizana i Hemofarma izabrati da krene putem najjače košarkaške lige sveta. 

JOŠ SPORTA:

Ivić i Rajković se prvi okitili titulom u Evropi! Dominantno!

Seltik u završnici ponovo srušio Rednžers!

Dragić ne zaboravlja legende koje su utabale stazu: "Treba da smo zahvalni Divcu i Stojakoviću"

Zvanično: Kosović napustio Partizan i otišao u Kazahstan!