Klipersi razdvojili Tea i Bobija

> 11:27

Boban Marjanović napustio je Los Anđeles Kliperse i prešao u Filadelfija 76erse.

Ivanić u ZvezdI!

Klipersi su trejdovali Marjanovića uz Tobajasa Herisa i Majka Skota za Lendrija Šemeta, Vilsona Čendlera, Majka Muskalu, pika prve runde 2020. i zaštićenog pika prve runde 2021, te dva pika druge runde (2021, 2023).

Marjanović je trejdovan neposredno nakon što je odigrao tek nekoliko desetinki za Kliperse u pobedi nad Šarlotom. Srpski centar je ove sezone tek povremeno dobijao konkretniju minutažu kod Doka Riversa, a prosečno je beležio 6,9 poena uz 4,3 skokova za 10,7 minuta po utakmici. 

Siksersi će mu biti četvrti tim u NBA ligi jer je pre Klipersa igrao još za Detroit Pistonse i San Antonio Sparse. On i Heris su zajedno stigli i u Los Anđeles iz Mičigena. 

Dok je Filadelfija u ovom trejdu dobila četvrtog igrača Ol-star kalibra u vidu Herisa (20,7 poena), Klipersi imaju jedan od najpoželjnijih pikova u ligi, prve runde preko Majamija 2021, uz prvu rundu 2020. 

Heris je sada dobio mogućnost da potpiše ugovor maksimalnog nivoa na leto kada postane slobodan agent, što bi mu bilo teško u Klipersima s obzirom na njihove planove. 

Siksersi planiraju da na leto potpišu dugoročan ugovor i sa Džimijem Batlerom, pa bi tako uz Džoela Embida i Bena Simonsa stvorili svoju "veliku četvorku".

JOŠ SPORTA:

Kingsi pobedili, Bogdan i Bjelica ispod proseka

"Ola Espana" - Srbija u drugom šeširu!

Ristić pred Unikahu: "Nemamo rezultatski značaj, ali je utakmica bitna"

Kantona zagolicao maštu navijača Mančestera!