"Bličer riport" dao svoj sud: Jokić osmi, Bogdan i Bjelica u 100!

> 13:36

Trojica srpskih košarkaša su među 100 najboljih košarkaša u izboru "Bličer riporta" (Bleacher Report).

"Šutnuli" Lipija nakon poraza od Irana!

Najbolje je pozicioniran Nikola Jokić koga "BR" smatra osmim najboljim igračem lige uz komentar da nema smisla da postoji takav igrač. 

"Ne bi trebalo da postoji centar koji poentira, skače i asistira na tom nivou. Jer nikad nije ni bio. Oskar Robertson i Rasel Vesbruk su jedini koji su imali najmanje 20, poena, 10 skokova i 8 asistencija za 36 minuta u proseku u celoj sezoni. A obojica su bekovi i nijedan od njih nije ni blizu Jokićevog procenta uspešnosti šuta", navodi popularni američki sportski portal. 

Preostala dvojica Srba u Top 100 su Bogdan Bogdanović na 90. i Nemanja Bjelica na 92. poziciji. Što se tiče ostalih igrača sa ovih prostora – Nikola Vučević je 25, Luka Dončić je 33, Jufus Nurkić je 46, a Bojan Bogdanović 71. 

"BR" je igrače rangirao na osnovu nekoliko parametara: najmanje 500 minuta zaključno sa 22. januarom; gleda se isključivo ove godina, nebitno kakav je igrač bio u ranijim sezonama; korisnost igrača se gleda kao veština; učinak formira raspored; prosek poena nije ključan, efikasnost, kreativnost, odbrana i generalni doprinos se takođe cene. 

Na osnovu toga, najbolji igrač dosadašnjeg dela sezone 2018/2019 je bek Hjuston Rokitsa Džejms Harden, ispred Entonija Dejvisa Lebrona Džejmsa

Četvrti je Janis Adetokumbo ispred Stefa Karija Kevina Durenta, a ispred Jokića je još samo Kavaj Lenard. U prvih deset su još Pol Džordž Kajri Irving.

JOŠ SPORTA:

ZVANIČNO: Prekinuta potraga za Emilijanom Salom!

Monako suspendovao Anrija, legendarni Francuz na izlaznim vratima!

Anri dobio otkaz!

AO: Australijanci mogu da se raduju, Stosur i Džang osvojile titulu!