"Verujem da ništa ne dolazi sa srećom, znao sam da ću pogoditi"

> 11:02

Bogdan Bogdanović istakao je posle trojke za pobedu Sakramenta nad Lejkersima da stalno vežba taj šut.

Kad nije na terenu, u fotelji je - Saša Pavlović u Upravnom odboru Partizana!

Srpski košarkaš je u poslednjoj sekundi pogodio preko Tajsona Čendlera za trijumf Kingsa 117:116.

"Verovali ili ne radim na ovom šutu sve vreme. Ja verujem da ništa ne dolazi sa srećom, sve je u posvećenosti i napornom radu. Hvala saigračima i treneru koji su i dalje verovali u mene iako sam promašio prethodna dva šuta. Oni su ipak igrali na mene i nekako sam znao da ću da pogodim. Čim sam izbacio loptu, krenuo sam unazad i video sam da će da uđe", rekao je Bogdanović.

Ovo je bio Bogdanovićev najbolji potez od dolaska u NBA ligu, najvažnija trojka koju je postigao, iako mu nije prva takva u karijeri.

"Imao sam mnogo ovakvih šuteva u Evropi, trebalo bi da pogledate", rekao je Bogdanović američkim novinarima", Ali mi je prvi u NBA, nadam se da nije i poslednji. Ovo je šut sa treninga – dva driblinga, step-bek i šut. Nekad uđe, nekad izađe. Večeras je ušao. Ne znam ko je bio ispred mene, nisam gledao, samo sam uradio svoj pokret i to je sve što znam. Bilo je sjajno, cela hala je poludela, nisam znao šta da radim tada. Proslavili smo tu trojku".

Bogdanović je meč završio sa 23 poena (9/16 iz igre, 3/7 trojke) uz dva skoka te po asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

"Rekao sam mu: 'Bogi, dobićeš loptu tu. Ubaci je'. Mislim da je on igrač za velike utakmice", rekao je trener Kingsa Dejvid Jeger.

JOŠ SPORTA:

Ono kada ne osvojiš nijedan trofej i budeš proglašen za igrača godine!?

Stoilov napustio svečanost zbog albanskog jezika!

Dobrošlica "ruži" u Čikago: MVP, MVP, MVP

Baskonija zaledila Himki u Rusiji, Dačka iznenadila Olimpijakos