Teo se vraća u Evropu: "Neću ostati ovde..."

> 11:33

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić planira da se najkasnije po završetku predstojeće NBA sezone vrati u Evropu i tamo nastavi karijeru.

Lebron nemilosrdan po povratku u Ohajo

Posle utakmice svojih Klipersa u Vašingtonu, Teodosić je za Glas Amerike rekao da veruje da će reprezentacija Srbije učestvovati na Svetskom prvenstvu u Kini sledeće godine, i da će on lično biti na raspolaganju selektoru. Teodosić je takođe govorio i o tome kako se privikava na malu minutažu ove sezone, ali i o uspešnom početku sezone svog tima.

„Jedan dobar početak sezone, imamo veoma dobar, pozitivan skor. Večeras (protiv Vašingtona) smo isto igrali dobro, bili blizu pobede, ali nismo imali koncentraciju pred sam kraj utakmice i izgubili smo“.

Glas Amerike: Što se tebe tiče, ove sezone igraš značajno manju minutažu. Prošle godine bili su problemi sa povredama, i na početku ove sezone navodno je bilo malih problema s povredom, bar tako je trener (Dok Rivers) govorio... Kako si sad zdravstveno i kako se navikavaš na ovu, svakako tešku situaciju, da ne dobijaš veliku minutažu?

„Iskreno, malo mi teže ide da se naviknem... ali pokušavam. Inače, ja sam potpuno zdrav, i nemam nikakvih problema što se tiče povreda, tako da videćemo šta će biti u nastavku sezone“.

Glas Amerike: Trener Dok Rivers je rekao kako ove sezone ima 10 startera. To je svakako otežavajuća okolnost i za tebe i za Bobana (Marjanovića), jer konkurencija je ogromna na svim pozicijama.

„Jeste. Ja pre svega mislim da je Bobi imao sjajnih partija ove godine i mislim da zaslužuje da bude u toj nekoj rotaciji igrača i da treba sigurno, po mom mišljenju, da dobija više minuta. Mislim da će u nastavku sezone i on dobijati veće šanse. Opet, sezona je tek počela i videćemo šta će biti u nastavku“.

Glas Amerike: S obzirom na trenutak u kojem se nalaziš u svojoj karijeri, posle svih onih sezona u Evropi, pa čak i prošle godine u Americi, kao ruki, imao si uvek veliku minutažu. Ovo ti je poslednja godina ugovora, da li razmišljaš o nastavku karijere ovde ili o povratku u Evropu?

„Mislim da sigurno neću ostati ovde, jer... došao sam, video sam kako to izgleda, i nekako... više uživam i lepše mi je da igram u Evropi. Tako da sigurno ću se vratiti u Evropu, da li u toku ove sezone ili na kraju, videćemo“.

Glas Amerike: Dobra stvar je, kažeš da si zdrav, ne igraš mnogo, što znači da ćeš sačuvati...

„Da, sačuvao sam se za još jednu godinu duže u karijeri, da“.

Glas Amerike: ... i svakako sledeće leto, koje je veoma važno na reprezentativnom planu.

„Jeste, sledeće leto je Svetsko prvenstvo, veoma bitno i važno takmičenje za sve nas“.

Glas Amerike: Još uvek su doduše kvalifikacije u toku...

„Dobro, pod uslovom da se kvalifikujemo, ali ja verujem da će momci koji budu (selektoru) Saletu (Đorđeviću) na raspolaganju, da će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo“.

Glas Amerike: A ti si na raspolaganju za sledeće leto?

"Da".

JOŠ SPORTA:

Izvučeni šeširi za mlade - zadatak "izbeći grupu smrti"

Marković luta, sada ga zovu iz Firence?

Da li je Krstajić najavio odlazak?

Korupcija u FIFI? Uhapšen sudija etičke komisije...