"Ako niste fokusirani protiv Bobija, on vam strpa 20 poena i 12 skokova"

> 13:36

Marćin Gortat je pohvalno pričao o Bobiju Marjanoviću. 

Ćurković: Optužuju Zvezdu zbog nekih drugih kriminalnih radnji koje se odvijaju!

Marjanović trenutno nastupa za Los Anđeles Kliperse a od ove sezone pridružuje mu se bivši centar Vašingtona Marćin Gortat, koji će mu biti glavni konkurent u borbi za minute.

Bobi je apsolutno dominirao u predsezoni NBA lige gde je odigrao pet utakmica i na terenu ukupno proveo 51 minut, odnosno prosečno 10,2, a beležio 15 poena i 6,6 skokova, uz 1,2 blokade.

Srpski centar je, po poenterskom učinku za 36 minuta provedenih po meču (PER36 statistika) iza sebe u poenima ostavio je Stefa Karija, Pol Džordža, Kleja Tompson, Lebron Džejmsa i druge. 

Novi kolega Marćin Gortat rekao je da je Marjanović nezaustavljiv, a uporedio ga je sa jednim od najvećih ikada. 

"Boban je nezaustavljiv. Iskreno, iznenađen sam koliko umeće poseduje, uzimajući u obzir njegovu visinu. Veoma je pametan, a samo zato što ljudi imaju tendeciju da ga pogledaju i da im bude smešan, ne znači da je tako kada je na terenu i morate da ga čuvate. To nije smešno, kad vam ja kažem. Protiv njega morate biti fokusirani jer ako niste – strpaće vam 20 poena i 12 skokova za osam minuta. To on i radi, svaki meč odigra po oko osam minuta i dođe do dabl-dabla. Mislim se, isuse hriste, pa to je bolje od Karima Abdul-Džabara", rekao je Gortat, a preneo novinar "LA Times" Endru Grif. 

NBA sezona počinje 16. oktobra, a da li će Boban opet dobijati minute "na kašičicu", ili će mu sjajne igre u pripremnom periodu doneti nove minute, ostaje da sačekamo i vidimo. 

JOŠ SPORTA:

Zvezdi nije valja, u Andori indeks 48!

Kabib našao novu "žrtvu" - ovo bi bio pravi "fajt"

Opsada Bukurešta, a da nije revolucija - 19.000 na maraton, 35.000 na utakmicu!

Đoković se prošetao i Šangajem - na korak do No.1