NBA dodatno "ubrzava" tempo

> 10:58

NBA čini sve kako bi izšla u susret igračima i skoro pa potpuno marginalizovala katastrofalno suđenje koje se već godinama vezuje za najjaču košarkašku ligu na svetu.

Englezi bruje o Matiću

Naime, Upravni odbor NBA lige na pragu je da usvoji nova pravila koja će dosta promeniti košarku kakvu smo gledali do sada u toj ligi. Promene se tiču trajanja napada posle ofanzivnog skoka, faulova, kao i nesportskog ponašanja.

Kako prenosi najuticajniji novinar što se tiče dešavanja u vezi sa NBA ligu, Adrijan Vojnarovski, tri pravila sledeća: resetovanje sata na 14 sekundi nakon ofanzivnog skoka, pojednostavljenje pravila o fauliranju igrača koji ima otvoren put ka košu i proširenje pojma "hostile act" za potrebe pregledanja snimka.

Što se tiče prvog pravila, sa sadašnjih 24, sat se resetuje na 14 sekundi do kraja napada. Kraće vreme znači i brža realizacija napada što u potpunosti ide na vodinicu izrazitim skorerima u NBA ligi, kao što je Harden, recimo.

Što se tiče faulova, uvelo bi se pravilo da prekršaj može da se napravi na igraču koji nema loptu u kontranapadu, pa bi on u tom slučaju išao na liniju slobodnih bacanja, ako bi prethodno ekipa ušla u bonus. 

I treće, nesportsko ponašanje bi bila svaka situacija u kojoj košarkaš ima nameru da povredi protivnika. To bi bilo prošireno i na ponašanje igrača prema sudijama, trenerima ili navijačima.

JOŠ SPORTA:

Kutinjo i dalje donosi Liverpulu pare!

Grbić: Konačno!

Ne funkcionišu zajeadno - "Đokerer" izgubili u dublu

Bogdan mora na operaciju OPET