Ne igra za reprezentaciju a najlepše mu je kada dođe kući?!

> 14:46

Nikola Jokić je u intervjuu za Politiku pričao o putu koji je prošao, Bogdanu...

Degenek dobio priznanje od ESPN pred derbi!

Pre neki dan smo pisali da je Jokić od prestižnog "Bleacher report" izabran u najbolju kreativnu NBA petorku.

On je u intervjuu za "Politiku" istakao da nije osetio toliko da je napredovao jer je sve išlo postepeno. 

"Karijera mi je išla nekako po stepenicama. Igrao sam u Somboru, Vojvodini, pa u Megi, stigao na "Nike hoops summit", pa na draft. Ostao sam još jednu godinu u Srbiji, pa otišao u NBA. Sve je bilo stepenik po stepenik, tako da možda nisam ni osetio koliko je to veliko. To je za mene normalna stvar, i dalje radim isto što sam radio i pre", rekao je Nikola Jokić u intervjuu za "Politiku".

Iako ne igra za nacionalni tim, ne može bez Sombora i svake godine dobar deo leta provede kod kuće. 

"To je najlepši deo sezone, kad si kod kuće. Nekom je to Las Vegas, nekom Bahami, a meni Sombor. Dobar deo leta sam proveo u svom rodnom gradu, sa prijateljima, porodicom, rođacima... Igrao sam malo i odbojku na pesku", ističe on.

Idoli? Teško da ih ima, ali je istakao da se često ugledao na Novicu Veličkovića.

"Džordan je prvo sećanje na NBA. On je svima bio primer. Voleo sam i Mekgrejdija, a Medžika Džonsona se ne sećam toliko. Ne mogu da kažem da sam imao idola, ali hteo sam uvek da igram recimo kao Dankan, Boris Dijao. Od naših igrača Novica Veličković je bio tu...Kad sam počinja u Somboru, on je bio u Partizanu. Svojim temperamentom, zalaganjem, talentom, davao je primer. Ako možda nije bolji od nekog, on će naći način da bude bolji", rekao je Nikola.

U reprezentaciji je igrao zajedno sa Bogdanom Bogdanovićem, kaže da je nekadašnji košarkaš Partizana i Fenerbahčea, a sada Sakramento Kingsa, tražio savete.

"Bogdan mi je tražio savet. Najbolji strelac Evrope. Pa šta ja da mu kažem?! Malo mi je bilo smešno", rekao je Nikola Jokić.

JOŠ SPORTA:

Italijani u glas: Dve jugoslovenske institucije na fudbalskoj sceni!

Italijan rešio da okači patike o klin - bilo je i vreme, naigrao se!

Podmlađena Olimpija spremna za "novu" Zvezdu

Lider Partizana veruje da "aucajderi" mogu da pobede!