Novicki ishvalio Dončića: Ja kada sam imao 19 godina nisam bio dobar kao on sada!

> 17:01

Legendarni Nemac, Dirk Novicki je udelio komplimente mladom Luki Dončiću. 

Inter kopira Juve - Žele da pazare za "dž"

"Dončić je ovde već nekoliko nedelja, svaki dan je u hali i trenira jako. Zaista mi se sviđa ono što vidim. Neverovatan je sa loptom i u pik-en-rol igri. Njegova vizija na terenu je odlična, ne mogu da verujem šta može sa 19/20 godina", rekao je Novicki, a prenosi "105TheFan Radio"

Slovenac je ovog leta odlučio da napravi korak napred u svojoj karijeri. Otišao je preko Atlantika a na Draftu je izabran sa treće pozicije od strane Atlante Hoksa koja ga je trejdovala u Dalas Meverikse u zamenu za Tree Janga. 

"Poseduje neverovatan talenat. Kako vidi teren u njegovim godinama je nešto što nisam video 20 godina. Ne želim da ga previše opteretim pritiskom, kroz sve ovo sam prošao u ruki sezoni. Pomoći ćemo mu da se pravilno razvije, da uči i da uživa dok igra", rekao je Dirk i zaključio: 

"Da li je bolji od mene kada sam ja imao 19? O, da. Šut mi je bio solidan, ali nikada nisam imao osećaj za dodavanje... savršenost koju on donosi igri". 

Dončić iza sebe ima nestvarnu seznu. Sa Real Madridom je osvojio Endesa ligu i najjače evropsko takmičenje, Evroligu. Sezona u NBA ligi počinje 16. oktobra. 

JOŠ SPORTA:

"Delfini" danas na meniju imaju SAD

Delije ga ne žele, ali Šaćirija nije briga

Vukićević odneo još jedno srebro iz Čilea

Gotova "saga" Janković - dobio šta je hteo, sledi tužba!