Sakramento savladao Golden Stejt

Bogdanović srušio NBA šampiona (VIDEO)

> 09:08

Neka svako zna, pa i aktuelni NBA šampion, da je Bogdan Bogdanović hladnokrvni košarkaški snajperista!

Nema tog protivnika čiju „glavu“ ne može da skine srpski as, nema te odbrane koja može da ga zaustavi kada se zainati, nema tog defanzivca koji može da ga sačuva, pa makar to bio i Drejmond Grin! I upravo preko čoveka koji zna i može sve Bogdanović je precrtao Golden Stejt! Bogdanović je usred doma aktuelnog NBA šampiona demonstrirao silu i doneo Sakramentu najveću ovosezonsku pobedu - 110:106 (27:27, 26:28, 30:27, 27:24).

Ono što se možda i najmanje očekivalo ove sezone - dogodilo se! Kingsi su ove sezone vrlo loši u gostima, ali ovaj brejk pamtiće Dejv Jerger i njegov mladi tim dugo. A Bogdan Bogdanović veče u kojem je bacio Golden Stejt na kolena!

Cela utakmica rešavala se u poslednjem minutu! A onda je Bogdanović uradio onoi što najbolje zna - uzeo loptu u ruke i stvorio čistu magiju. U najvažnijem napadu na utakmici Bogdanović je imao ludačku hrabrost da krene na Drejmonda Grina i to samih nekoliko sekundi pre oglašavanja sirene. Ušao je na desni dvokorak, pogidao se na šut i onda imao dovoljno vremena da isprati Grinov let i pad, kako bi nesmetano postigao koš vredan pobede!

I to nije bilo sve! Pošto je Klej Tompson promašio šansu da okrene rezultat sa distance, lopta je ponovo završila u Bogdanovićevim rukama, a Patriku Mekouu nije preostalo ništa drugo nego da napravi brzi faul i pošalje srpskog majstora na liniju penala. Naravno, Bogdan je ponovo bio hladnokrvan i siguran. Golden Stejt je pao!

Treba, ipak, biti iskren i ukazati na činjenicu da za Voriorse nisu nastupali Stef Kari i Kevin Durant, što je zasigurno imalo svog uticaja na konačni rezultat. Ali to ne umanjuje Bogdanovićevu briljantnost u momentima kada se pobednik odlučivao.

Bogdan je meč završio sa 12 poena (4/7 iz igre), ali i tri asistencije i dva skoka za 21 minut na parketu. Najefikasniji igrač među Kingsima bio je Vili Koli Stajn sa 19 poena (8/9 iz igre), te osam skokova i šest asistencija. Džordž Hil dopisao je 16, a Geret Templ 14 poena. Na suprotnoj strani Klej Tompson je imao 21, a Patrik Mekou 16 poena, uz sedam završnih dodavanja i četiri ukradene lopte. Drejmond Grin je skupio 14 poena i osam asistencija.

JOŠ SPORTA:

Evo ko će od leta naslediti Hajnkensa na klupi Bajerna, ideja Bavaraca je sjajna

Francuzi se vratili na prvo mesto rang liste Dejvis kupa

Kalčo, Benevento bez puno nade na gostovanju Atalanti

Pad Srpkinja na WTA listi