Svi se pitaju zbog čega Marjanović ne igra

Bobi sedi na klupi a Detroit gubi i vreme i novac

> 10:45

I dalje ostaje nejasno zašto Boban Marjanović ne dobija veću minutažu u dresu Detroit Pistonsa. Isto se pitaju i mnogi američki novinari i navijači Pistonsa.

Srpski centar je u porazu Detroita od Los Anđeles Lejkersa 113:93 bio jedini koji nije ulazio u igru, a priliku su dobili i Erik Morland i Henri Elenson.

Zbog toga mnogi komentarišu da je Marjanovićevo neigranje "bacanje para", a drugi su nezadovoljni jer vreme koje provede na parketu iskoristi dobro skakački i poenterski.

Trećima smeta zbog toga što je Marjanović jedna od omiljenih pojava u "Litl Sizars Areni".

"Ako Detroit Pistonsi nastave da troše novac od ugovora Bobana Marjanovića tako što on ne igra, neće oni nikuda ko zna koliko dugo", smatra novinar Tejlor Filips.

Andre Dramond je u "Motor sitiju" prva opcija na petici, ranije je Bejns bio druga. Odlaskom Bejnsa u Boston, prostor je otvoren, ali umesto toga više igra Džon Luer.

Marjanović je prošle godine nakon prelaska iz San Antonio Sparsa dobio sedam miliona dolara godišnje i ugovor od tri godine. Protiv Lejkersa je igrao Morland koji je za tri minuta na parketu upisao jedan skok i jednu asistenciju.

Marjanović je najbliže ulasku u igru bio kada je došao do zapisničkog stola. Van Gandi ga je potom pozvao nazad na klupu. Lejkersi su izdominirali Pistonse. Marjanović je prošle godine odigrao svega 35 utakmica.

Iako je bilo očekivano da bi mogao da dobije više minuta u igri nakon San Antonija (igrao devet minuta kod Popoviča) to se nije desilo ni u prvoj, a ne dešava se ni u drugoj sezoni.

Zameraju mu se brzina u bočnom kretanju i loša odbrana bržih igrača, ali se previđa koliko ume da bude koristan na niskom postu i naročito sa linije penala.

Navijači stalno poručuju da ga više žele na parketu, ali odluku o tome da se Bobanov status promeni sa "DNP - coach's decision" na makar "rezerva sa klupe", može da donese samo jedan čovek – Sten Van Gandi.

Još sporta:

Simeone akumulira i zadnju mrvu motivacije, evo gde su „jorgandžije“ trenirale uoči Karabaga

Neroazuri osvojili i grad ljubavi, potera za Napolijem traje

Minimalac Espanjola, Las Palmas nastavio da tone

Vanredne mere u Humskoj, smanjen kapacitet zapada i istoka, 150 redara više