Srbija pregazila Grke, jednom nogom smo u Kini!

> 22:19

Košarkaška reprezentacija Srbije je u sklopu petog prozora savladala Grčku sa 84:61, i napravila krupan korak ka Kini. 

Rabio i Pariz nikad više!

Srbija se revanširala Grcima za poraz na Kritu u septembru mesecu, i napravila veliki korak ka Svetskom prvenstvu koje će se igrati u Kini naredne godine. Orlovi su iskoristili kiks Izraela ranije tokom dana, i odigrali odlično i ubedljivo slavili. 

Reprezentativci Srbije su upisali šestu pobedu u kvalifikacijama i popeli se na treće mesto grupe, odmah iza već kvalifikovanih Grka i Nemaca. Izabranici Aleksandra Đorđevića odlično su ušli u meč i već na startu pokazali da žele da pokažu da je meč protiv Izraelaca bio samo trenutak slabosti. 

Stefan Jović i Miroslav Raduljica su već na samom startu pokazali da im se igra, te su uglavnom oni poentirali, ali i donosili dosta toga dobrog defanzivno. Srbija je posle 1/4 imala veliku prednost i nije izgledalo kao da gosti mogu išta da urade kako bi zaustavili naše momke, ali ipak tako nije bilo. 

Već u drugoj četvrtini Grci su pokazali da nisu u Beogradu došli rekreativno, iako su već plasirani na Mundobasket. Dobro su igrali, smanjili broj grešaka i rešili ovaj deo igre u svoju korist, te na odmor otišli sa jednocifrenim zaostatkom. 

JOŠ SPORTA:

UEFA pokreće novo takmičenje - Liga Evrope 2!

"Mamuze" ukrotile Kliperse, Teo i Bobi ponovo klupa!

Krespo opet u trenerskim vodama!

Pucaće od fudbala u polufinalu Lige nacija!