Sale: Jokić je odlučio da ne igra, ne znam zašto

> 11:13

Nikola Jokić ponovo neće igrati za reprezentaciju Srbije. Somborac se već nekoliko puta ne odaziva na pozic selektora Aleksandra Đorđevića, a da niko ne zna glavni razlog.

BL - Bajern "spakovao" Hofenhajmu tri komada

Kao što smo zbunjeni svi mi, koji navijamo za našu reprezentaciju, tako je zbunjen i selektor kojem nije jasno koji je razlog njegovog odbijanja nacionalnog dresa.

"Više ne vidim razlog da neko kaže - ne. Ugovori su potpisani, letovanja će biti odrađena, glava će biti odmorna, povrede su sanirane... I više volim da ih vidiom na terenu ispred mene, nego iza u gledalištu. Nije obaveza, ali mnogi od njih sigurno imaju želju da daju više za nacionalni dres", rekao je Đorđević.

Razgovaralo se sa svima.

"Obavljeni su razgovori sa svim igračima sa spiska, njihovim klubovima, generalnim menadžerima, trenerima... U utorak imam završni razgovor sa generalnim menadžerom Los Anđeles Klipersa, posle kojeg ću imati čistu situaciju sa Milošem Teodosićem i Bobanom Marjanovićem oko njihovog statusa, dolaze li da igraju za nacionalni tim ili ne. U skladu sa tim skratiću spisak kandidata na 16 igrača, naverovatnije već u sredu".

O Teu i Bobiju.

"Teodosić i Marjanović su otputovali u Los Anđeles da bi ih videli doktori i atletski treneri, kako bi se uverili u njihovo trenutno zdravstveno stanje. U ponedeljak i utorak oni će trenirati i posle toga ćemo doneti odluku. Teodosić je zbog povrede propustio dobar deo sezone - Marjanović nije imao taj problem - i to je ono zbog čega su u Klipersima zabrinuti. Iz tog razloga mi je predočeno iz kluba da je njihova želja da se naši asovi postepeno pune energijom, da ne uđu naglo u pripreme i takmičarski ritam koji iziskuju kvalifikacione utakmice".

Poštuje se dogovor sa svakim klupskim trenerom.

"Odgovorio sam da bismo o tome naravno vodili računa i ne bismo ih opterećiovali nekim velikim vežbama snage, imamo mini program za njih kao uostalom i za Nemanju Bjelicu i Bogdana Bogdanovića, ali i za ostale igrače. Uvek smo se i ranije vrlo sistematično odnosili prema zahtevima NBA klubova u želji da sarađujemo na obostrano zadovoljstvo. I ja kao selektor i KSS imamo dogovor da se poštuje svaki klupski trener reprezentativca, jer i nacionalnom timu su potrebni samo mentalno spremni igrači, koji nisu povređeni. I da hoće da igraju za državnio tim, a da nemaju zabranu svojih klubova", rekao je Đorđević.

O fizičkom stanju kapitena.

"Razgovarao sam sa Teodosićem i rekao mi je da je trenirao baš jako, da se oseća spremnim i da je zdrav. Dogovor sa Klipersima mora da zadovolji i našu stranu. Ako Teodosić i Marjanović dobiju zeleno svetlo da se priključe tek dva-tri dana pred utakmicu, pitanje je koliko je funkcionalno da se uključuju, a ne bi bilo fer ni prema ostalim reprezentativcima", zaključio je Đorđević.

JOŠ SPORTA:

SL - Voši pripao gradski derbi

Primera - Srpski derbi pripao Maksimoviću

On je neuništiv!

Šeškus o braći Bol: Da ih nismo pažljivo posmatrali ne bi ni trenirali