Orlići napadaju zlato!

> 13:16

Mlada košarkaška reprezentacije Srbije je otputovala u Hemnic. 

Ovako se postaje istinski heroj nacije - Rakitić igrao pod temperaturom!

Igrači rođeni 1998. godine i mlađi će igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkom Hemnicu. 

Izabranici selektora Vlade Jovanovića će igrati u grupi D sa Italijom, Islandom i Švedskom. Naš mladi tim je odradio petonedeljne pripreme a na pripremnom turniru u "Turgut Atakol" u Turskoj su osvojili prvo mesto. 

"Pripreme možemo podeliti na dva dela. Prvi je obavljen na Zlatiboru, a drugi u Vršcu koji je bio prekinut zbog turnira u Turskoj. Ako se izuzmu stvari na koje nismo mogli da utičemo, sitne povrede i to što zbog klupskih obaveza svi igrači nisu mogli da dođu na početak priprema, stručni štab i ja lično smo prezadovljni urađenim u prethodnom periodu", jasan je Jovanović.

Najbolja provera je bio turnir u Turskoj. 

"Radi se o veoma specifičnom turniru, gde se u pet dana igra isto toliko jakih utakmica, što nije slučaj na Evropskom prvenstvu. Zato smo se još pre odlaska u Istanbul prosto programirali minutažu igračima, dogovorili se da niko ne bude na parketu više od 20 minuta. Možda je to uzrok padovima i oscilacijama na nekim utakmicama, ali bilo je i veoma dobrih momenata. Zato nam preostaje da do početka šampionata ispravimo uočene nedostatke, zategnemo još neke stavri u igri i spremno dočekamo premijerni meč".

Vlade Jovanović ne beži od toga da je naš tim jedan od favorita na turniru. 

"Ima bar pet-šest selekcije koje imaju iste želje i ambicije. Naša je obaveza da najbolji način reprezentujemo srpsku košarku i borimo se za najviši plasman. Sistem takmičenja je specifičan, jer posle tri utakmice u grupi, sledi eliminacioma faza, a meč osmine finala bez obzira na protivnika može biti veoma opasan. Idemo korak po korak, od utakmice do utakmice. Lično bio bih prezadovljan da igrači prezentuju na šampionatu ono što su radili na treninzima, kako su se bodrili, ponašali na pripremama. To bi bio važan preduslov za ispunjenje naših ciljeva", zaključio je Vlade Jovanović.

Srbija će na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj nastupiti u veoma jakom sastavu: Boriša Simanić, Novak Musić, Andrija Marjanović, Vuk Vulikić, Miloš Glišić, Dušan Beslać, Aleksandar Aranitović, Stefan Momirov, Stefan Đorđević, Aleksa Radanov, Aleksa Stepanović i Tadija Tadić. 

U stručnom štabu pored selektora Vlade Jovanovića se nalaze i pomoćni treneri Vladimir Zlatanović i Dušan Stojkov, kondicinoni trener Feđa Stojanović, fizioterapeut Momčilo Radojičić i tim menadžer Đorđe Jovičić. 

JOŠ SPORTA:

Novi Partizan počinje sezonu - čak pet debitanata u postavi!

Lončar: Pejdž je veliko ime, Nikolić je silno motivisan!

Juve posle Ronalda nastavlja sa kupovinom?

Jelenić: Momcima ispraćaj znači kao igrač više