Maljković: Gradimo novi identitet, moramo da pronađemo put da se sastavimo!

> 01:32

Marina Maljković je u intervjuu za domaće medije izjavila da gradi novi identitet reprezentaciji. 

Amrabat besan: VAR je sr...e!

Selektorka je dosta podmladila tim i dodala je da će dati sve od sebe da pokažu prave vrednosti i vrline koje su i do sada krasile trofejni tim.

"Gradimo novi identitet. U isto vreme imamo i pojedinih poteškoća, pre svega neke od osvajačica medalja nam više nisu na raspolaganju, poput Danijel Pejdž, Milice Dabović i Dajane Butulije. Narod mora da shvati da to nije ona reprezentacija koja je bila", rekla je Maljkovićeva. 

Košarkašice Srbije otputovale su u ponedeljak na Zlatibor gde počinju pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Srbiji i Letoniji. Na put je krenulo 15 prevashodno mladih igračica.

Maljkovićeva je navela da zbog povreda ovu akciju propuštaju Tamara Radočaj i Tina Jovanović, da Ana Dabović takođe nije tu, a da se Tijana Ajduković udala. Sonja Petrović i Jelena Milovanović su krenule na Zlatibor, ali će po preporuci lekarskog tima biti na oporavku i neće trenirati sa ostatkom ekipe. 

"Zato ćemo dati sve od sebe da, koliko god to bude teško, pronadjemo najbolji put da se sastavimo, da se ujedinimo i pokažemo prave vrednosti i vrline. Verujem da ćemo na kraju vrednim radom iz ove priče izaći kao pobednice", rekla je selektorka. 

Izjavila je da je 25 igračica u februaru krenulo u nove pohode i da je do početka Evropskog prvenstva planiran odredjeni broj okupljanja, čiji će cilj biti "izgradnja novog identiteta, dobre timske hemije, čvrstine, ponosa i zajedništva". 

"Svega onoga zbog čega je ženska reprezentacija osvojila zlato na Evropskom prvenstvu 2015. i bronzu na Igrama u Riju 2016. godine. Kao domaćini Evropskog prvenstva nećemo imati takmičarske utakmice i zbog toga je veoma bitno da kroz ovakva okupljanja imamo kontinuitet", istakla je Maljković. 

Na Zlatibor su krenule: Jelena Milovanović, Sonja Petrović, Nevena Jovanović, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Sanja Mandić i Maja Škorić. Otputovale su i Ivana Brajković, Aleksandra Stanaćev, Jovana Popović, Tijana Cukić, Aleksandra Račić i Ana Radović. 

Ekipa će na Zlatiboru trenirati do 6. jula, kada je planiran povratak u Beograd i nastavak rada do 11. jula kada se putuje u Kinu. 

"Vodeće igračice neće ići u Kinu, neću biti ni ja, ekipu će voditi moj asistent Miloš Padjen. To je turnir na kome ćemo videti na koju od mladih igračica možemo da računamo i to će biti dobra prilika da se pronadju nova imena za reprezentaciju", rekla je Maljkovićeva.

JOŠ SPORTA:

Saudijska Arabija slomila Egipat u 94'

Urugvaj oborio Samaru!

Džokeru maksimalan ugovor! Veliki novac je u pitanju!

Žesus se dobro seća Srbije