Srbija je zemlja košarke!

> 15:22

Srbija je ponovo prvak sveta u basketu! Momci sa Limana su savladali Holandiju (16:13) posle preokreta i lošeg početka kada su ušli u problem sa faulovima. Timska igra presudila i ludost Stojačića i Savića!

Đoković se sprema za Vimbldon

U četvrtfinalu su lako savladali Mongoliju a onda ih je čekao težak ulični basket protiv Poljaka.

Na 19:19 Majstorović je nekih 1:40 do kraja imao samo dve sekunde da primi loptu iz prekida i uradi nešto. Nije mu bio prvi put da proradi mentalitet "Džoa Džonsona" i Maestro je pogodio tešku "trojku" (dva poena) za pobedu. Lopta je ušla od tablu, a poljski igrači su popadali od razočarenja.

U finalu ih je čekala Holandija.

Momci iz zemlje lala su bolje otvorili meč i forsirali igru 1 na 1 do kraja koša.

Međutim solo prodorima Savića i Buluta Srbija stiže do 4:3 na 6:15 do kraja. Međutim, brzo prave šesti timski faul i to znači da će Holanđani svaki put imati slobodno bacanje. Deset faulova se kažnjava sa po dva penala.

Preko penala Holanđani stižu do 2 poena prednosti, Srbija maši tri šuta ali je seriju prekinuo Bulut i vratio na 6:7.

Ponovo propust u odbrani, ne sme da se pravi faul i Naradžasti stižu do 6:8 na 4:24 do kraja.

Savić nije uspeo da pošalje precizan pas Majstoroviću na "bek-dor" i Holanđani ponovo imaju šansu da se debelo odmaknu. 

Majstorović maši trojku, bio je sam kao duh, ali se ispravlja u sledećem napadu ulazom. Ponovo maši sam i ostaje 7:8 za Holanđane.

Savić pokušava da proda faul na šutu za tri, ništa. Srbija ne može da pogodi u ovoj krizi Holanđana.

Bulut leđnom tehnikom lako izlazi na kraj, 8:8. Sledi faul Majstorovića i dva bacanja za protivnika. 1 od 2 ostaje 8:9, ali DUŠAN BULUT pogađa dvojku i Srbija konačno vodi... ali ne dugo, primamo koš za 10:10 na 1:48 do kraja.

Stojičić odličan i siguran ali isto tako tamnoputi Holanđanin izjednačuje.

U sledećem napadu PRAVA BOMBA Stojičića u stilu Karija koga je "prao" u košarci, Srbija vodi 13:11, a onda SAVIĆ ide do kraja na ulaz i postiže faul uz napad, 14:11 na minut do kraja. Pravo niotkuda!

Savić pogađa bacanje, 15:11.

Bulut je imao šansu da stavi tačku, poslao je Roja po burek ali omašio za tri. Maše i Holanđani, Savić ostaje sam na trojci i on maši... ali prati loptu do auta, odbija je od Holanđanina i ona dolazi do Buluta koji je probacuje kroz obruč. SRBIJA JE PRVAK SVETA PONOVO! ČETVRTI PUT! 16:13

 

JOŠ SPORTA:

Rolerkoster emocija za Branka Lazića

3x3: Srbija u polufinalu Svetskog prvenstva

Klajvert u Romi!

Partizan precrtao Jelenića!