Plaza digao Simonovića iz pepela!

> 17:16

Prethodne nedelje standardni, povremeni i potencijalni reprezentativci Srbije imali su solidne partije, a neki bi rekli i ispod prosečno.

Stigao Partizanov "Norvežanin" u Beograd

Naravno bilo je i onih koji su odigrali veoma dobre role, a posebno se izdvajaju Goran Huskić i Marko Simonović.

Košarkaš San Pablo Burgosa pružio je dobre minute treneru Dijegu Epifaniju i za 23 minuta postigap 21 poena, a uz to imao je i pet skokova i dve asistencije.

Kada je reč o Simonoviću, vidi se da mu prija dolazaka Đoana Plaze. Španski stručnjak izvlači maksimum iz nekadašnjeg igrača Zvezde i to se vidi u njegovim igrama. U Evrokupu postigao je 18 poena, dok je u VTB imao dva manje.

Kod prethodnog trenera uglavnom je bio u drugom planu, nije igrao mnogo, ali sada kod Plaze igra kao u najboljim danima.

Ukoliko vas zanimaju igre i ostalih srpskih košarkaša koji su u konkurenciji za nacionalni tim u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, onda je ovo pravo mesto za vas. U pregledu neće biti košarkaša iz NBA jer oni nisu u mogućnosti da igraju za nacionalni tim tokom sezone.

Do kraja kvalifikacija je ostao još jedan "prozor", odnosno još dve utakmice. Srbija 21. februara gostuje Estoniji, dok 24. čeka Izrael. "Orlovi" će se pobedom nad Estonijom i teoretski plasirati na Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

JOŠ SPORTA:

AO treći dan: Kvitova, Benčić i Kerber u trećem kolu!

"Gde ja stadoh ti produži.." - Ferari doveo Šumahera juniora!

"Rosoneri" se slikali sa princom, a gde je Iguain?

Aranitović ide u Borac?