Nedović za Eurohoops o osveti Amerikancima: "Malo je falilo na OI, videćemo narednog leta..."

> 18:14

Nemanja Nedović, srpski košarkaš, pričao je o problemu sa povredama i dosadašnjem toku sezone, ali i očekivanjima za budućnost.

Harden se izjednačio sa Džordanom!

Nedović se dotakao i reprezentacije Srbije, a o svemu tome je razgovarao u intervjuu za "Eurohoops". Nedović ove sezone igra jako dobro, ali ga je nekoliko povreda sputavalo da dodatno pomogne svojoj ekipi u Evroligi i domaćem prvenstvu.

"Teško je gledati kako ti se saigrači muče i ne igraju. Ali znate, ja već imam 27 godina, i svake godine sam sve zreliji, a to su stvari na koje ne možete da utičete. Sada sam konačno zdrav i srećan sam što sam se vratio", izjavio je oporavljeni Nedović i dodao: 

"To sve dolazi iskustvom. Pre pet, šest godina bih bio dosta nervozniji, hteo bih što pre da se vratim i možda da igram povređen. Sada, kada sam sazreo, lakše mi je to da prihvatim. Nikada nisam imao, hvala Bogu, neku ozbiljniju povredu zbog koje bih duže pauzirao. Zbog toga sam srećan". 

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević nedavno je izjavio da će uskoro doći do smene generacije u nacionalnom sastavu, a da su Bogdanović, Nedović i Jokić lideri nove generacije. 

"To je čast. Svi znamo šta srpska košarka predstavlja u Evropi, s obzirom na rezultate prethodnih godina. To što je (Đorđević) rekao to mi je velika motivacija. Ja uvek kažem da još uvek nisam dovoljno dao reprezentaciji. Mislim da je smena generacija stvar moranja". 

Na pitanje da li Srbija ima šanse da se osveti Amerikancima, koji su naše savladali dva puta na Olimpijskim igrama 2016. godine, Nedović nije želeo da dâ konkretan odgovor. 

"Malo nam je falilo u prvoj utakmici na Olimpijskim igrama... Videćemo. Želim samo da svi budemo zdravi i da se svi okupimo u julu, pa ćemo videti. Očigledno je. Prošle godine sa Unikahom nismo imali prilike da budemo osmi, a ove godine je dosta neizvesno. Barselona, Panatinaikos je imao šanse da se izdvoji, ali svi još uvek tražimo ritam. Decembar i januar su ključni u sezoni i tada se odlučuje o budućnosti evroligaške sezone", istakao je srpski reprezentativac. 

Pored Nemanje, neko od koga se najviše očekuje u Armaniju je Amerikanac Majk Džejms, koji sa Srbinom čini bekovski tandem italijanske ekipe. 

"Dobro nam ide. Obojica smo došli znajući da ćemo deliti minute, loptu, teren... Nismo glupi pa da budemo sebični. Iskreno, do sada nismo dobili pravu priliku da igramo zajedno, zbog mojih povreda, tako da nismo baš igrali zajedno u pravom ritmu, ali mislim da smo dokazali da možemo zajedno da igramo i da smo savršen par za ovaj tim. Teško nas je čuvati obojicu u isto vreme, imamo dosta 'oružja' i problem smo za sve ekipe", dodao je Nedović. 

Srpski bek prokomentarisao je i nedavno nastalu evroligašku organizaciju igrača, koja je tu da se bori za prava košarkaša u Evropi. 

"To je dobra stvar. Mislim da su svi saglasni sa mnom i da je to korak unapred za evropsku košarku. Bitno je imati takvu organizaciju, jer su igrači oni koji donose zaradu, navijače i sponzore. To je jako dobra stvar", zaključio je Nedović.

JOŠ SPORTA:

Nasri se vraća u Englesku!

Bešiktaš hoće Tošića nazad?

Prazan "Pionir" protiv Mornara

Bivši igrač Zvezde prešao iz Barselone u Siti