Hrvati se raspadaju - Alkohol im dolazi glave i oduzima Mundobasket

> 17:03

Košarkaška reprezentacija Hrvatske verovatno će propustiti Mundobasket 2019. godine i haos u tamošnjoj košarci i dalje traje.

Sve je spremno za Superkup!

Hrvati su u poslednje dve utakmice u kvalifikacijama poraženi od Litvanije i Poljske, uprkos tome što su imali nekoliko NBA igrača u timu, posle čega su im šanse da se nađu u Kini minimalne.

Atmosfera u timu je veoma loša i sada su se pojavile informacije da su se neki igrači alkoholisali tokom reprezentativnih okupljanja. 

''Stvarno ne znam. Nakon utakmice sedeli smo Stojko i ja i ne znam šta su oni radili. Istina je, izašli su van iz hotela, ali jesu li bili pijani ili ne, ne znam. Na kraju, nisam ja policajac da ih proveravam. Ako oni sami nemaju osećaj odgovornosti i za ono što se sme, a šta ne, tu im ja ne mogu pomoći. Ono što mogu reći, to je da od danas više nema popuštanja nikome. Za alkohol je uvedena nulta stopa tolerancije", rekao je Dino Rađa, čelnik Košarkaškog saveza Hrvatske. 

"Index.hr" prenosi da problemi u hrvatskoj košarci nisu od juče. Haos, nedisciplina, međusobni animoziteti i zabijanje noževa u leđa obeležili su hrvatsku košarkašku reprezentaciju još od 1996. kad je na Olimpijskim igrama u Atlanti krenuo stravičan pad nekad najpoznatijeg hrvatskog sportskog brenda. 

"Naravno da će moći popiti pivo nakon utakmice, ali bilo kakvo alkoholisanje u reprezentaciji više ne dolazi u obzir'', poručio je Rađa u izjavi za hrvatski portal. 

Hrvatska posle osam utakmica zauzima poslednje mesto u grupi J sa tri pobede i pet poraza, dok je prva iznad crte Poljska sa skorom 4-4.

JOŠ SPORTA:

Lepe vesti iz Minhena - Maki uskoro na treninzima

FIFA - BiH ispred Srbije

Iz Cedevite u GSW!!!

ZVANIČNO - Počinje snimanje "Space Jam 2"