Nove izmene: Od sledeće sezone dva tima iz Evrokupa idu u Evroligu!

> 16:47

U sezoni 2019/2020 ABA liga će imati tri mesta u Evrokupu. 

Inter ne pušta Škrinjara za ispod 100 miliona!

Veza između Evrolige i Evrokupa su sve jače. Pojavile su se najave da će gledajući od sledeće sezone i finalista Evrokupa ići u Evroligu i to je sada i potvrđeno. Dakle, od sledeće sezone će dva tima iz Evrokupa ići u najjače evropsko takmičenje i u njemu će nastupati u sezoni 2020/2021.

Evroliga će probati da konstruiše i mehanizam po kom bi jedan od ta dva tima mogao da ostane u Evroligi na duži period. Dakle, još je sve na nivou razrade, ali je odluka donesena. O svemu će se detaljnije govoriti u julu ove godine na sastanku predstavnika Evrolige i Evrokupa.

Sezona Evrokupa sledeće sezone igraće se od 2. oktobra do 18. decembra, a TOP 16 faza od 8. januara do 4. marta. Četvrtfinale, polufinale i finale će se igrati od 17. marta do 27. aprila.

Takođe, potvrđeno je da će ABA liga i u sezoni imati tri mesta u Evrokupu. Dakle, pobednik između Crvene zvezde i Budućnosti će u Evroligu, a poraženi uz Partizan i Cedevitu u Evrokup.

Pored ABA lige, sledeće sezone će tri predstavnika imati i Španija i VTB liga, a slede Francuska, Nemačka, Italija i Turska sa po dva učesnika. Litvanija, Poljska, Grčka će imati po jednog učesnika. Jedan tim će doći iz Belgije/Izraela/Holandije.

Postoje i tri specijalne pozivnice.

JOŠ SPORTA:

Denver se sapleo na startu plej-ofa, Sparsi vode 1:0!

"Sviđa mi se Barselona, Juventus je sa Ronaldom jedan od favorita"

Popovič za istoriju!

Kenijci dominantni u Beogradu!