Veliki korak u Evroligi: Obradović na čelu formiranja udruženja trenera!

> 22:27

Ovo bi mogao biti veliki korak za trenere. 

Milan Radoičić na čelu FS Kosovo i Metohija

Imamo udruženje igrača u NBA ligi, u poslednjih godinu-dve dana se intenzivno radi na razvijanju udruženja igrača u Evropi. A u ovom momentu Mundo Deportivo piše o stvaranju buduće asocijacije, odnosno udruženja trenera u Evroligi! Vrlo zanimljivo. A može da bude i korisno.

Pablo Laso i Željko Obradović su među glavnim trenerima koji će u sredu u Madridu zvanično predstaviti Udruženje trenera Evrolige, piše Mundo.

Takođe, očekuje se da tome svemu prisustvuju i Ćavi Paskval, Ahmet Čaki i Neven Spahija koji će dobiti dozvolu od klubova da odu na okupljanje.

Razgovori o razvoju udruženja su napredovali do te mere da je ugovoren sastanak u glavnom gradu Španije kako bi se razgovaralo o finalnim detaljima i ciljevima. 

Glavna ideja je da se odbrane prava oko ugovora trenera u Evroligi posle otkaza i sličnih stvari. Dovoljan je podatak da je skoro polovina od 16 ekipa u Evroligi odlučila da ove sezone promeni trenera. Mnogi treneri su izrazili brigu zbog ovako velikog broja odmazda.

E ovo bi moglo da bude značajno za košarku gledajući istorijski aspekat. Videćemo kako će izgledati realizacija čitave zamisli.

JOŠ SPORTA:

Zvezdo srećan ti rođendan - na Zemun za 100 dinara!

Melo nespreman "flertuje" sa Lejkersima, hoće plej-of!

Voriorsima nikad dosta - Vraća se Bogut

Telekom ulaže u Partizan!