Naneli ponovo dolazi u Evropu?

> 14:29

Američki košarkaš Džejms Naneli bi trebalo da potpiše ugovor sa italijanskim predstavnikom u Evroligi, Armanijem iz Milana.

Partizan oslabljen izlazi na duel sa Kneževima

Naneli će se selidbom u Italiju vratiti u Evropu, gde je prethodno nastupao za Estudijantes, Makabi Ašdod, Avelino i Fenerbahče.

Sa Fenerom je 2017. godine bio prvak Evrope osvojivši Evroligu pod "dirigentskom palicom" Željka Obradovića, a godinu dana kasnije usledio je angažman u NBA ligi.

Za godinu i po dana u najjačoj ligi sveta Naneli nije uspeo da se izbori za značajnije minute u Minesota Timbervlulvsima, a nedavno potpisan ugovor sa Hjuston Roketsima završio se još neslavnije, jer je samo nekoliko dana kasnije dobio otkaz. 

Sada, kako javlja Sportando, Naneli je pred dogovorom sa Armanijem iz Milana, u kojem na bekovskoj poziciji kao konkurenciju ima srpskog košarkaša Nemanju Nedovića, a pridružiće se i bivšem reprezentativcu naše zemlje Vladimiru Micovu. 

Posebno je zanimljivo kako će trener Simone Pjaniđani uklopiti izuzetno zanimljivu spoljašnu liniju, gde će minute zahtevati i Nedović i Majk Džejms i Naneli, a u tu "priču" ulazi i Micov, koji može da igra na poziciji tri, ali i četiri. 

Naneli je pre odlaska u Hjuston bio pred dogovorom i sa Panatinaikosom i sa Baskonijom, ali su oba transfera propala. 

On je u sezoni 2018/19 u Feneru za 20 minuta po meču beležio 9,3 poena poe utakmici.

JOŠ SPORTA:

Španci srušili Brazilce, Šveđani prvi put izgubili!

Princ i zvanično u Barseloni!

Cicipas i dalje sanja!

Izgubio se avion sa novim fudbalerom Kardifa!