Najveći si!

> 16:07

Željko Obradović se ponovo vraća u OAKA Arenu.

"Ne želimo da uništimo Partizan"

Srpski stručnjak će ponovo gostovati, ako se može tako nazvati, u dvorani u kojoj je vladao Evropom. Ponovo će igrati protiv "svog" Panatinaikosa, sa kojim je osvojio pet titula prvaka Evrope.

PAO je u odnosu na Fenerbahče u zaostatku od četiri pobede, tako da su pod pritiskom jer moraju da pobede ukoliko žele da uhvate priključak.

Da gostovajne bude još veće, dokazuje i činjenica da će naš trener proslaviti veliki jubilej. Naime, najtrofejniji strateg na Starom kontinentu zabeležiće 400. nastup u modernoj istoriji Evrolige.

Obradović je na klupi Panatinaikosa sedeo 236 puta u Evroligi, dok je Fenerbahče vodio 163 puta. Podsetimo, Obradović je prvi meč otkako je Evroliga pod okriljem ULEB-a odradio u pobedi Panatinaikosa nad Fortitudom iz Bolonje u OAKA Areni (81:70).

Iza našeg trenera se nalaze Etore Mesina (300) koga bi Ćavi Paskval (287) trebalo da prestigne krajem februara ukoliko ostane na mestu trenera, sledi još jedan srpski trener Duško Ivanović (277), Dejvid Blat (238)...

Sveukupno gledano, računajući i EL pod komandom FIBA, Obradović je u 519 navrata bio trener u najjačem klupskom nadmetanju, budući da je sa Partizanom, Badalonom, Real Madridom, Benetonom i Panatinaikosom ostvario 120 nastupa (od sezone 1992/1993 do 2000/2001).

Uključujući i Saporta kup, sa Realom i Benetonom, Obradović je u dosadašnjoj karijeri vodio 556 mečeva na evropskoj sceni. 

Šta reći osim: Grande Željko, najveći si!

JOŠ SPORTA:

Uhvati me ako možeš - Henri pretrčao 99 jardi za tačdaun

Čeferin o Tompsonu i Hrvatima: "Patriotizam ih vodi do uspeha..."

Odlaže se meč - Srbija sa Rusijom u nedelju!

Zadar doveo nekadašnjeg velikog talenta!