Zvezdin niz je najimpresivniji, Partizan se ne zaboravlja!

> 15:41

Glavni urednik zvaničnog sajta Evrolige Frenk Loulor je objavio da je fantastičan niz Crvene zvezde u Evroligi jedan od najimpresivnijih.

Bojana Jovanovski objavila kraj!

Loulor je bivši američki novinar koji je godinama pratio Filadelfiju 76erse, međutim odlučio je da dođe u Evropu. Amerikanac je između ostalog i autor čuvenog teksta koji je 2012. godine objavljen na sajtu Evrolige, a posvećen je navijačima Partizana.

On je tada napisao da kada bi mogao da prisustvuje samo još jednoj košarkaškoj utakmici u životu da bi to bio meč u "Pioniru". Šest godina kasnije Loulor je bio gost srpskog specijalizovanog košarkaškog sajta "Basketball sphere".

Frenk Loulor (u sredini)
Frenk Loulor (u sredini)

"I dalje je to 'Pionir'. Bio sam u dvorani otkada je promenio ime u dvorana “Aleksandar Nikolić”. Išao sam da prenosim utakmicu nedelje Evrolige i nosio sam slušalice koje štite od buke 15 minuta pre početka meča i 15 minuta posle. Mogao sam da osetim atmosferu pre, tokom i posle meča, osećao sam kako mi se sedište trese, ali sam čuo samo eho iza mog glasa. Nekoliko puta sam skinuo slušalice – samo sa jednog uha – i delovalo je kao da mi uragan ulazi u glavu. To mi je bilo dovoljno da shvatim da ovde moram da se vratim", rekao je Loulor za "Basketball sphere".

Američki novinar kaže da je dobio veliki broj poruka od navijača Partizana, a pričao je i o mnogim drugim stvarima. Između ostalog i o Crvenoj zvezdi.

"Dva puta od tada kada sam prenosio utakmice u 'Pioniru', Zvezda je pobedila Real i Panatinaikos. Bile su to prva i poslednja pobeda u neverovatnom nizu od sedam vezanih krajem 2016. i početkom 2017. Za mene je to možda i najimpresivniji niz u Evroligi svih vremena! Podsetiću vas na 'žrtve' – Real, CSKA, Žalgiris, Fenerbahče, Makabi, Baskonija i Panatinaikos. Privilegija je prisustvovati prvoj i poslednjoj pobedi u nizu, iako sam mogao da čujem samo sebe kako pričam", rekao je urednik sajta Evrolige za srpski košarkaški sajt.

Na čelu sa Dejanom Radonjićem, Zvezda je te sezone igrala jednu od najboljih košarka u Evropi, velikani su padali u hali "Aleksandar Nikolić", međutim na kraju, u direktnom okršaju za plej-of, crveno-beli su poraženi od Darušafake.

JOŠ SPORTA:

Jokić nadvisio Lebrona

Da li je Brih napravio još jednu grešku?

Bezazlena povreda je Ivana Paunića mogla koštati noge pa i života...

Sol Kembel postaje trener - ni manje ni više nego četvoroligaša!