Šuterska klinika, rekord evrolige do prve pobede!

> 21:32

Budućnost je zaabeležila prvenac u Evroligi savladavši Baskoniju u Morači sa 99:84, uz rekord Evrolige sa 21 pogođenom trojkom.

Tim dobio Nišikorija, Rodžer jednom nogom u polufinalu

Budućnost je na terenu sportske hale "Morača" bila potpuna suprotnost od onoga što smo gledali u prethodnim utakmicama u kojima su Podgoričani imali šest poraza.

Bolje su čuvali loptu i do kraja imali tek tri izgubljene, fantastično su šutirali trojke (21/34) i vrlo rano na krilima Suada Šehovića počeli da stvaraju razliku. Šengelija je držao Baskoniju u igri, pa je na isteku šestog minuta prve deonice bilo 14:14. Edvin Džekson i Erl Klark su se napadački priključili pa je Budućnost već do kraja prve četvrtine imala 26:18. 

Danilo Nikolić trojkom donosi Budućnosti dvocifrenu prednost posle dva minuta igre u drugoj četvrtini, koju su posle manjeg pada u igri Podgoričani uspeli da sačuvaju do poluvremena. Drugo poluvreme bilo je mala šuterska rapsodija, posebno u poslednja tri i po minuta kada je ulazila većina šuteva koje bi igrači Budućnosti uputili. 

Tako su izabranici Aleksandra Džikića došli do prednosti od +15 na kraju treće četvrtine, a onda posle trojke Edvina Džeksona i do celih +19 pri rezultatu 81:62. Baskonija je posle toga uspela malo da se konsoliduje, napravi seriju 7:0 i priđe, ali su Podgoričani bili borbeniji nego u nekim prethodnim mečevima. 

Nikolić je trojkom presekao seriju španskog tima, Edvin Džekson do kraja nastavio da dominira do kraja i Budućnost je uspela da pobedi. Najefikasniji je kod pobednika bio Džekson sa 24 poena, Erl Klark je imao 20, a Nikolić 18. 

Dvocifreni su bili i Ivanović i Koti Klark sa 11, odnosno 10 poena. U Baskoniji je prednjačio Toko Šengelija sa 16 poena, a po 14 su imali Šilds i Hilijard.

JOŠ SPORTA:

Peković Partizanu oprostio uložene novce!

Povratak Francuza na "Ostrvo"?

Ranijeri zna šta hoće i zna gde se nalazi suština!

Mela prestaje da luta?