NEVEROVATNA UTAKMICA - Žalgiris dobio za treće mesto!

> 19:23

Gledali smo neverovatnu utakmicu u kojoj je Žalgiris slavio protiv CSKA. 

Sve se svodi na jednu utakmicu - Željko ili Kralj?

Žalgiris je u borbi za treće mesto slavio protiv CSKA rezultatom 79:77 i tako krunisao sjajnu sezonu. Žalgiris je sjajno počeo utakmicu. Gotovo 30 minuta su kontrolisali utakmicu i bili potpuno nezaustavljivi. U tim momentima su imali +20.

Žalgiris se brže i bolje vratio nakon izgubljenog meča u polufinalu od CSKA i potpuno su dominirali tri četvrtine. Vasilije Micić je igrao utakmicu sezone. Posle mnogo grešaka u polufinalu ovu utakmicu je odigrao majstorski, kako u odbrani tako i u napadu. Uspeo je da odmeni ne tako raspoloženog Pengosa tako da je opravdao Šarasova očekivanja.

CSKA je bio potpuno utučen, ništa im nije polazilo za rukom. De Kolo i Rodrigez su bili totalno odsečeni, Hajns nije mogao da ponovi igru iz polufinala tako da su svi očekivali da će se utakmica vrlo brzo završiti. Ali, ne bi ovo bio fajnal for da nema uzbuđenja. Itudis se pomirio sa katastrofalnom igrom svojih momaka i u igru ubacio Rada, Kulagina i Fridzona koji nisu igrali u polufinalnoj utakmici. Prednost je počela da se smanjuje. Rad je vezao dve, Fridzon jednu a Kulagin tri trojke i u poslednjih dva minuta utakmice smo ušli u pravu egal završnicu. 

Razlika od 20 poena se svela na samo dva razlike. Na 40 sekundi pre kraja Žalgiris je imao loptu i malo su se zbunili i lopta je otišla u posed Moskovljana. De Kolo je nakon izbijene lopte probao da izvede ali je napravio i on grešku i posed je otišao na stranu Žalgirisa. Napravljen je faul na Brendanu Dejvisu. Promašio je prvo, drugo namerno ali nije protekao niti jedan delić sekunda. Na semaforu je pisalo: do kraja 2.7. Žalgiris je odigrao dobru odbranu, loptu je primio Semen Antonov, šutirao sa gotovo pola terena i promašio. 

To je bio trenutak da navijači Žalgirisa počnu da slave. Četa Šarunasa Jasikevičijusa je počela da slave i ovo su zaslužili. 

Vasilije Micić odigrao je fantastičan meč, uz Pauliusa Jankunasa (15 pts, 5 sk, 2 as) bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 15 poena (2/6 za dva, 1/1 za tri), 4 skoka i isto toliko asistencija.

U ekipi CSKA najefikasniji su bili Otelo Hanter i Mihail Kulagin sa po 14 poena.

Finale je na programu od 20 časova. 

JOŠ SPORTA:

Ovako se Antić i Bogdan zezaju tokom F4

Žalgiris ili CSKA pitanje je sad!

Prijović se seli u Saudijsku Arabiju?

Kirjos: Nole mi traži savete