Trener Fenerbahčea pričao za Jurohups

Obradović: Fajnal-for u mojoj zemlji je nešto specijalno za mene!

> 17:15

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović rekao je danas da je predstojeći završni turnir Evrolige u Srbiji ima poseban značaj za njega.

Terzić odredio putnice za prvi vikend Lige nacija

- Fajnal-for u mojoj zemlji je nešto specijalno za mene - rekao je Obradović za Jurohups (Eurohoops) odgovarajući na konstataciju da će ukoliko njegova ekipa osvoji Evroligu postati trener sa 10 trofeja u ovom takmičenju, jedan više od Real Madrida koji je slavio 10 puta.

Fenerbahče će 18. maja u polufinalu Evrolige igrati protiv Žargilisa u Beogradskoj areni.

- Misli su mi usmerene samo na polufinalnu utakmicu protiv Žalgirisa, ni na šta drugo - rekao je on.

Fenerbahče je prethodnog leta pretpeo promene u sastavu ekipe, pošto su je između ostalih napustili Bogdan Bogdanović i Ekpe Judo.

- Glavna stvar koju moramo da razumemo je da su Judo i Bogdanović otišli iz ekipe u NBA, kao i neki drugi igrači koji su nas napustili, a dovedeni su novi. Srećni smo i pored toga, jer smo napravili prave poteze - kazao je Obradović.

Tokom karijere Obradović je saradjivao sa svom trojicom trenera koji će predvoditi svoje ekipe na fajnal-foru. Bio je trener Šarunašu Jasekivičijusu u Panatinakosu, gde mu je Dimitris Itudis 13 godina bio pomoćnik, a sarađivao je i s Pablom Lasom u Real Madridu.

- Srećan sam što će svi oni biti na fajnal-foru. Što se tiče Šarunasa ne čudi me što je doveo Žalgiris do ove faze. Verujem da svi dobri igrači imaju mogućnost da postanu dobri treneri. Po meni je sve pitanje tajminga i prave prilike - rekao je Obradović.

Fajnal-for Evrolige održaće se od 18. do 20. maja u Beogradskoj areni.

JOŠ SPORTA:

Radonjić izgubio prvi put

Armani ulaže u budućnost - želi filijalu u ABA?

Viola prati Jankovića

Romario savetuje Žesusa - Imati dovoljno seksa jeste jedan od mojih saveta