Janakopulosu prete tužbom - potpisana peticija

> 15:23

Panatenaikos je izbugio od Reala u TOP8 fazi a tokom čitave serije sa Madriđanima predsednik kluba Dimitris Janakopulos je iznosio salve otpužbi i uvreda na račun čelnika Evrolige, posebno se na udaru bio prvi čovek takmičenja Đordi Bartomeu.

Vermez na stubu srama u Crnoj Gori

I ranije je Janakopulos ulazio u probleme sa Evroligom. Zbog toga je bio kažnjen nekoliko puta ali on se očigledno pravi lud. Sada će prvog čoveka "Zelenih" dočekati i tužba, kako su članovi borda EL, zajedno sa izvršnim direktorom i predsednikom takmičenja odlučili da sprovedu potrebne mere da ovaj slučaj izađe na sud.

Svih 10 klubova koji su članovi borda dele mišljenje po ovom pitanju, a iznose ga u tri stavke.

1. Oni ponavljaju da je ponašanje gospodina Janakopulosa u potpunosi suprotno etičkim principima i vrednostima u sportu, posebno u odnosu na princip poštovanja, koji je osnov odnosa između članova jedne sportske zajednice.

Zbog toga, izvršni odbor će preduzeti potrebne pravne mere kako bi se postarali da ova osoba (Dimitris Janakopulos) ne bude uključena u aktivnosti Evrolige dok ne prestane sa ovakvim ponašanjem.

Njegove štetne izjave i konstantan pritisak, kao i verbalna agresija kojima je pokušao da utiče na rezultate i da napadne takmičenje, njegove članove i upravnike, nemaju mesto u profesionalnoj ligi. U ligi koju su klubovi godinama gradili i koja u ovom trenutku nudi najbolju košarku u evropskoj istoriji.


2. Svih 10 članova izvršnog odbora (ECA) zajedno sa predsednikom i izvršnim direktorom Evrolige dali su instrukcije svojim pravnicima da pokrenu sudski postupak protiv gospodina Dimitrisa Janakopulosa sa namerom da se popravi šteta koju je načinio izgledu, časti, intergritetu i kredibilitetu takmičenja, klubova, sudija i uprave takmičenja uključujući i predsednika i izvršnog direktora Evrolige.

3. Svih 10 klubova kao izvršni odbor i upravna tela takmičenja ističu i svoju želju da Panatinaikos nastavi da bude deo najboljeg takmičenja u evropskoj košarci.

Njihovo strogo verovanje je da navijači i istorija kluba ne smeju biti osuđivani zbog nedoličnog ponašanja jedne osobe, kao ni da ti navijači ne smeju biti uskraćeni za uživanje u najboljem košarkaškom takmičenju u Evropi, kojem njihov klub pripada.


Saopštenje su potpisali sledeći klubovi: Anadolu Efes, CSKA Moskva, Barselona, Fenerbahče, Makabi Tel Aviv, Olimpijakos, Olimpija Milano, Real Madrid, Baskonija i Žalgiris.

JOŠ SPORTA:

Bomba iz Republike Srpske - Arsenal kreće u poteru po Buvača!

PSŽ nastavlja da troši - spremili 120 miliona PL zvezdu

Venger: Želeo bih svoj posao da završim na dobar način

Bomba iz regiona - Dinamo kupuju Kinezi?