Juniorska reprezentacija Srbije nastupiće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Turskoj u oslabljenom sastavu

ZVEZDINA 'RAMPA' SAVEZU: Srbija bez najboljeg košarkaša na EP!

> 10:18

Košarkaški klub Crvena zvezda mt:s obavestio je dopisom Košarkaški savez Srbije da neće dozoliti Boriši Simaniću da nastupi na predstojećem Evropskom prvenstvu za juniore koje se od 16. do 22. decembra igra u Turskoj.

Direktor mlađih selekcija u Košarkaškom savezu Srbije Vladimir Kuzmanović preneo je da su iz Crvene zvezde mt:s saopštili koji su sve igrači dostupni selektoru Milanu Guroviću, a među njima se ne nalazi ime Boriše Simanića.

"Razumemo da je jedan od najtalentovanijih igrača ove generacije sastavni deo prvog tima, koga čekaju ozbiljne utakmice. I pored toga se nadamo da ćemo u razgovoru sa klubom i mi dobiti mogućnost da imamo Borišu na pripremama i takmičenju. Naravno, prihvatićemo sve argumente u ovom slučaju" rekao je Kuzmanović za "Novosti".

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević ističe da je prava šteta što jako talentovana generacija neće nastupiti u najjačem sastavu, ali je poručio da veruje u selektora Milana Gurovića i njegove izabranike.

"Situacija je komplikovana, jer je ovo vanredno prvenstvo u decembru. Osim toga, susreli smo se s dosta problema vezanih za povrede i druge stvari. Nažalost, nećemo imati najjači sastav, a ovo je baš dobra generacija. Ipak, poznajući Gurovića iz igračkih dana, verujem da će sastaviti dobru ekipu i izvući maksimum iz tih momaka" kazao je Rakočević.

Evropsko prvenstvo za juniore trebalo je da bude održano tokom leta ali je zbog uvođenja vanredne situacije u toj zemlji posle terorističkih napada na aerodromu "Ataturk" FIBA donela odluku da šampionat Evrope bude odložen za decembar.

Juniorska reprezentacija Srbije nalazi se u Grupi D, a protivnici će joj biti selekcije Francuske, Slovenije i Rusije.

Još sporta:

NOVI PROBLEMI ZA BOŽOVIĆA: Zvezdin kapiten obnovio povredu!

PAO JE VOŽDOVAC: Majstorija Anđelkovića za Zvezdinu pobedu! (VIDEO) 

SKANDAL U ENGLESKOJ: Slavni fudbaler učestvovao u sumnjivim transferima! 

ISPLATI SE BITI FUDBALSKI ARBITAR: Mažić zaradio enormne cifre deleći pravdu na terenima!