Oproštaj od Boška Đokića!

> 17:21

U "Kući košarke“ održana je komemoracija povodom preranog odlaska našeg renomiranog košarkaškog trenera Boška Đokića.

BIZARNO: Neimenovanog Rusa proganja Aršavinov DUH!?

Počast su mu, uz suprugu Mirjanu, kćerku Milenu i sestru Biljanu, odali i čelnici KSS – predsednik Predrag Danilović, generalni sekretar Dejan Tomašević, potpredsednici Igor Rakočević i Dušan Projović, generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević, brojna poznata imena iz sveta košarke poput Bratislava Đorđevića, Vladislava Lučića, profesora Vladimira Koprivice, Miroljuba Damjanovića, Velimira Gašića, Jove Maleševića, Slađana Stojkovića, Mlađana Šilobada, Aleksandra Trifunovića, njegovih igrača Duška Savanovića, Ninoslava Marjanovića, Milana Majstorovića, Bojana Popovića…

Boško Đokić je rođen 26. oktobra 1953. godine u Beogradu. Igračku karijeru započeo je u Radničkom sa Crvenog krsta, a bio je i član kadetske i juniorske reprezentacije SFRJ.

Uspešnu trenersku karijeru započeo je 1977. godine u KK Donji grad iz Zemuna. Boško je tokom bogate trenerske karijere vodio brojne srpske klubove: Zdravlje, beogradski Radnički, Mašinac, Borac, Beočin, Radnički Basket, FMP, Konstantin, Napredak, Slogu i Novi Pazar, a najveći uspeh je zabeležio na klupi Refleksa, sa kojim je 2004. godine osvojio trofej u Jadranskoj ligi. Sa „panterima“ je godinu dana kasnije došao do trofeja i u Kupu Radivoja Koraća. Prošle sezone je bio trener Novog Pazara i uveo je taj klub u Košarkašku ligu Srbije. U inostranstvu je vodio ekipe Avtodora iz Saratova i slovenačke Pivovarne.

Đokić je 2010. vodio reprezentaciju Srbije do 20 godina na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Vodio je više specijalističkih kampova za mlade igrače ispred KSS i učestvovao u brojnim akcijama KSS, KSB i UKTS.

Pored sjajne trenerske karijere, Boško se bavio i novinarstvom. Završio je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka i kao novinar radio na Studiju B, u Večernjim novostima, Sportu, Danasu, Košu i časopisu Trener.

JOŠ SPORTA:

Kao što smo najavili: Mamić u Saudijskoj Arabiji!

Felaini dobija pravo bogatstvo!

"Dan D" za Lige petice!

"Mali, spor i ofucan"...Bio je 199. pik a danas je možda i najbolji u istoriji!