Iz ugla SS365: Džentlmenski pozdrav Čanka i kako dalje?

> 00:44

Peti poraz, ali to nije ono najgore. 

Zagorac ne, Braun da!

Nakon poraza od Zadra u Areni rezultatom 95:83, košarkaši Partizana su upisali peti poraz za redom, treći u Aba ligi. 

Ipak ono što menja sve jeste otkaz koji je dao Nenač Čanak, na konferenciji posle utakmice. Bio je to veoma emotivan trenutak i pre svega, džentlmenski pozdrav vidno potresenog trenera. Nikome nije bilo teško kao što je bilo njemu, jer na toj konferenciji, svi prisutni su mogli da osete ljubav prema klubu ali kada ne ide, najbolje je na vreme se povući. 

To je uradio on. 

Postavlja se pitanje šta dalje, i kako dalje. Pominju se neka imena ali ono što je mnogo bitnije od čoveka koji će preuzeti klupu velikog kluba, jeste i to kako vratiti energiju igračima. 

Na početku sezone smo bili svedoci jednog novog Partizana. Novog Partizana koji je u prve dve utakmice, u ABA ligi pokazao da ume, da želi i da može. Međutim, poraz u Baru je zapitao sve. Izgubljen meč u Valensiji se, koliko god to ružno zvučalo, očekivao ali se i tu moglo videti dosta propusta. 

Poraz u Novom Mestu je podgrejao vatru, da bi izgubljena utakmica od Asvela na domaćem terenu samo rasplamsala istu. I kulminacija svega, Arena. 

Kao da je na tom istorijskom mestu, bilo suđeno Čanku da završi svoju misiju u Partizanu. 

Osvojio je sa svojim timom Kup Radivoja Koraća, prvi trofej za klub posle mnogo vremena. Bilo je dosta turbulencija ali je njegov Partizan pokazivao želju. Onog momenta kada je ista nestala, Čanak je rešio da se povuče i mi to komentarišemo kao džentlmenski potez. 

Na konferenciji je rekao da je dostigao svoj maksimum ali da je Partizan krenuo da tone i da je potrebna sveža krv. 

Zbog svega toga, Nenade, želimo ti sve najbolje u daljoj karijeri, i bar iz našeg ugla, ostaćeš upamćen kao veliki šmeker i džentlmen. Ono što mnogi ne znaju, jeste da je ispoštovao svakog novinara i što je uvek prema svima bio izuzetno fin. 

JOŠ SPORTA:

Tripl-dabl Kralja zasenio dabl-dabl Džokera

A u Mančesteru haos!

Iz ugla SS365: Fenomen zvani Mega!

Dembele se previše opustio - evo zašto nije zamenio Mesija