Zvezda slavila u prvom derbiju!

> 01:19

U odnosu na mušku, ženska košarka i nije toliko popularna u našoj zemlji. Međutim, to ne znači da talenta nema. 

Partizan posle drame slavio u Zagrebu, nije bilo dovoljno ni +22

Nova sezona u ženskoj košarkaškoj ligi Srbije je otvorena "večitim" derbijem između Partizana i Crvene zvezde. U sportskom centru Vizura, Zvezda je slavila protiv domaćih crno-belih sa 79:69. 

Od samog početka utakmice, tim sa Malog Kalemegdana je imao prednost. Krajem prvog poluvremena, ona je dostigla i velikih +15. Partizan je igrao na kartu iskustva, dok je na drugoj strani miks talenta i mladosti ipak bio presudan. Upravo ta mladost dovela do toga da Partizan početkom četvrtog perioda spusti na -5, ali kvalitet crveno-belih je došao do izražaja pa je pobednik bio rešen u poslednjem periodu. 

U Crvenoj zvezdi su prednjačile Mina Đorđević (22 poena), Snežana Bogićević (15 poena) i Aleksandra Katanić (16 poena). Njena mlađa sestra Ivana je u par navrata pokazala da se radi o ozbiljnom igraču već sad, iako joj je svega 19 godina. Mnogi joj predviđaju veliku karijeru, čak i WNBA (ženska NBA liga). 

Treba spomenuti i neverovatnu agresivnost u odbrani koja je odlučila pobednika. Crveno-bele su upravo na poluvremenu nošene presingom od polovine i sjajnim pomeranjem ostavile protivnice bez rešenja. Međutim, u drugom poluvremenu je Partizan istim načinom došao do egal rezultata ali ipak kvalitet Zvezde je veliki, pre svega individualno. 

U Partizanu je najbolja bila Katić sa 18 poena, Matić je dodala 17. 

Svakako, ovaj duel nam je pokazao da i ženska košarka u Srbiji ima budućnost i da ne trebamo brinuti kada nam u penziju odu Sonja Petrović, Ana Dabović, Nevena Jovanović...

JOŠ SPORTA:

Hejvord na parketu posle skoro godinu dana!

"Salesao" ipak prejak za Srbiju

Olga nakon osvajanja titule: Iza mene je teška nedelja, skupila sam snagu da završim posao!

Barsa posrće, ponovo samo bod!