Vujošević: Prvi put sam u Pioniru od onda, volim Partizan ali smo stalno na sudu

> 00:45

Srbija je ubedljivo savladala Estoniju, a u dvorani Aleksandar Nikolić se našlo dosta poznatih lica. 

Milica i Tijana zlatne u Poljskoj!

Među njima, jedno koje nam je privuklo pažnju i odmah smo pohitali ka njemu, Duško Vujošević. 

Sinonim i legenda Partizana, koji i dalje čeka transplantaciju bubrega usled teške bolesti, došao je da podrži reprezentaciju Srbije i nekolicinu svojih bivših košarkaša. 

"Došao sam onako malo da razbijem strah. Prvi put sam u Pioniru od onoga kada sam bio poslednji put. Sada ovo izgleda smešno rečeno, ali je tačno. Naravno, Zvezdu ne mogu da gledam, za Partizan navijam, ali iz određenih razloga neću da dolazim. Tako da je normalno da dođem da gledam reprezentaciju i eto iskoristio sam ovu priliku. Moje odsustvo se tumači ovako i onako, suštinski ja sam dosta dobro", rekao je Vujošević. 

Vujoševiću se svideo nastup naše reprezentacije. 

"Svidelo mi se kako igraju, čvrsti u stavu, igraju ozbiljno, trče, postoji određeni potencijal, kada bi tu još bili Jokić, Marjanović i još neki igrači bila bi to prava ekipa za zlatnu medalju. FIBA mora da nađe način da se ova takmičenja igraju kada NBA igrači mogu da dođu. To mora da bude prvi stepen, jer ako oni budu dolazili onda će i ove iz Evrolige da bude sramota da zabranjuju. FIBA ne može da bira vreme kada ona hoće, već mora da se prilagodi i da nađe diplomatski i inteligentan način da NBA igrači mogu da budu prisutni ovde, kako bi se do kraja vratio značaj ovim takmičenjima", kazao je Dule. 

Čuveni trener je prokomentarisao i to, šta je potrebno da se desi da bi došao na utakmicu Partizana. 

"To zavisi pre svega od njihovog ponašanja. Mi smo stalno na sudu, ja se smatram i zaslužnim za taj klub i neko ko ga voli, a da u ovakvom stanju budem stalno na BAT-u i na sudu. Smatram licemernim da svojim prisustvom podržavam tu upravu. Došao bih zbog igrača i većeg dela navijača", istakao je on.

JOŠ SPORTA:

"Gospodin problematični" sudi Zvezdi

Pre 15 godina je grb Lige šampiona bio na centru u Humskoj

Ronaldo: Srećan sam što sam napokon pronašao put do mreže!

Hrvati slomili Amerikance i otišli u finale!