Tomić: Moramo da učimo i radimo!

> 22:53

Crvena zvezda je dobila i petu utakmicu na pripremama. U Hali Aleksandar Nikolić pred oko 3500 ljudi pao je Nižnji Novgorad 88:77.

Od prve lige do Crvene zvezde!

Trener crveno-belih je posle utakmice novinarima rekao da ova utakmica više znači njegovoj ekipi nego one gde su pobeđivali sa 30 razlike.

"Odigrali smo utakmicu koja nam dosta znači. Prijateljski meč sa jakom ekipom. Možda je ovo bila jedna od najboljih naših utakmica. One koje smo dobijali po 30 razlike tu ne mogu da se prave velike analize kada dobiješ 30 razlike. Protiv Antverpena smo gubili 20 razlike i dobili. Ova ekipa mora da uči i da radi. Desiće se tokom utakmice da se gubi 10 razlike i mora da se okrene. Posebno je ovo važno za mlade igrače, jer oni još nemaju slika košarkaških. Kada je 30 razlike svi kažu super je ekipa. Ne mogu ništa tu da im pokažem". 

ABA Superkup?

"Videli ste da sam davao svim igračima šansu na svim mečevima. Danas je Regland igrao malo više. Na svim utakmicama je fokus 17-18 minuta. Svi igraju, svi se pokazuju. Ko bude hteo da se najviše pokaže on će igrati. A na Superkupu biće uigravanja, pa hajde da dobijemo".

Oduševljen je zalaganjem svojih igrača.

"Prezadovoljan sam. Stvarno se trude. Moramo da budemo na nivou Evrokupa i ABA lige, kada gledamo Budućnost, Cedevitu, pa Partizan, s kojim je uvek derbi… U takvim utakmicama moraju fizikalije da budu zajedno sa glavom da se uradi nešto. Imaju još da rade, a ja sam spreman da radim s njima".

Dejan Davidovac Nemanja Nenadić su povređeni, počeli su da treniraju i u Zvezdi se nadaju da će biti spremni za ABA Superkup. Dodajmo i da protiv Nižnjeg iz Novgoroda nije igrao Majk Cirbes koji je sa reprezentacijom Nemačke.

JOŠ SPORTA:

Partizan na prestižnom turniru u Mađarskoj

Partizan može lakše da diše, skinut BAT!

PARTIZAN PROTIV RADA ZA GREND SLEM I ISTORIJU!

Samurajima ponestalo snage za iznenađenje - Srbija u polufinalu!