Parni valjak počinje operaciju "povratak u EL"

> 11:30

Partizan sa drastično novim timom i legendarnim Nikolom Lončarom na mestu sportskog direktora Partizan kreće u "operaciju povratak u Evroligu".

Kreće Zvezda - Janković ne dolazi na prozivku?

"Mislim da Partizan mora da se vrati u poziciju da bude kandidat za trofeje u svim takmičenjima. Možda za Evrokup ne možemo da budemo toliki optimisti, ali ovaj klub ne sme u Evropi da ima samo jednu pobedu kao prošle sezone. Pa to je potpuno nedopustivo. Ne mogu da kažem da je cilj biti među četiri u ABA ligi, mi to moramo da uradimo. Moj lični stav je da što pre moramo da se vratimo u Evroligu, a svi znamo kako se do nje dolazi. Možda na startu nismo favoriti kao Zvezda, Budućnost, Cedevita, ali tu smo negde. Lako se to tokom sezone promeni", rekao je Lončar za "Novosti". 

Partizan je ovog leta bio izuzetno angažovan na tržištu. 

Lonačrov "rez" od starosedeo preživeli su samo Sani Aranaitović, Bondža Si, Stahinja Gavrilović, Nikola Tanasković, Slobodan Jovanović, Tadija Tadić, Marko Pecarski, Đorđe Gagić, Novica Veličković i Vanja Markinković, koji je produžio ugovor na još dve godine. 

Pored njih crno-bele boje u nardnoj sezoni braniće još Amar Gegić, Aleksej Nikolić, Markus Pejdž, Rade Zagorac i Džok Lendejl.

Lončar i Čanak još uvek nisu završili sa sklapanje "mozaika" koji će Partizan vratiti u najjaču evropski ligu. Po rečima sportskog direktora fali još jedan igrač u reketu, a zbog broja stranaca, neophodno je da to bude igrač sa srpskim pasošem. U medijima se priča o dolasku Stefana Jankovića, ali Lončar nije rekao ništa konkretno u vezi sa transferom ovog igrača.

"Tražimo još jednog igrača u reketu i možda ukoliko procenimo u toku priprema, da će nam biti potreban još jedan košarkaš spolja ili unutra. Za sada samo ta četvorka, ili četiri na pet", dodao je direktor. 

Partizan će do kraja meseca trenirati u Beogradu gde će odigrati i dve test utakmice zatvorene za javnost, a početkom septembra putuje u Španiju gde će igrati sa Baskonijom (5), Saragosom (8), Tenerifama (9) i Barselonom (12). 

JOŠ SPORTA:

Novaku lakši put do trofeja - Nadal ne igra Sinsinati

Dembele projektilom doneo Barsi Superkup!

Bajernova "petarda" Ajntahtu

Ovo je razlog zašto je Kurtoa napustio Čelsi