KLS: Partizan izbegao iznenađenje, dobio na suv kvalitet!

> 21:33

Crno-beli su utakmicu počeli veoma slabo.

Od Ubera do prvog pika na draftu!

Promašeni ziceri, izgubljene lopte, katastrofalan šut za tri poena. Sve to staje u sintagmu "prvo poluvreme". Partizan je na suv kvalitet održavao prednost. Vilijams-Gos je bio taj koji je vukao svoju ekipu i ponovo pokazao da će malo koji igrač moći da ga sačuva u KLS-u. 

Valjevčani su nadmudrili Partizan na liniji pomoći. Igrači Metalca su utrčavali po čeonoj liniji i kažnjavali svaki propust crno-belih. Svaki put kada su na postu Brajma i Gagić primili loptu dolazilo je do udvajanja što je još jedan pokazatelj da je četa Mihaila Počeka spremna i motivisana ušla u ovaj meč. 

Crno beli su krajem druge četvrtine došli na +10 i kada se mislilo da će kao protiv Vršca to otići na veći zaostatak, ponovo su se dogodile iste greške tako da je Partizan na poluvreme otišao sa prednosti od 4 poena, 42:38. 

Crno-beli kao da su se izgubili. Izgubljene lopte na dodavanju, dekoncentracija totalna. Partizan je izgledao kao raštimovani orkestar. Uz to, Metalac je igrao fenomenalno. Kažnjavali su svaku grešku domaćih. Kaplanović je dao 12 poena u trećoj četvrtini i gurao svoju ekipu. Valjevčani su tako sa puno samopouzdanja u poslednji period ušli sa +1.

Ipak suvi kvalitet je presudio. Partizan je sredinom poslednjeg perioda napravio seriju 12-0 i tako ipak pozao da je kvalitetniji od Metalca. Marinković je vezao par otvorenih šuteva, Vilijams-Gos je doprineo asistencijama i koševima i tako su crno-beli utakmicu ipak priveli kraju u svoju korist. Vačjevčanima je opala koncentracija pa su promašivali sve ono što su prethodno davali i imali su dosta izgubljenih lopti na prevodu. Uglavnom rezultat nije merilo cele utakmice. Konačan rezultat glasi 91:79. 

Najefikasniji u domaćoj ekipi je bio Vilijams-Gos sa 24 poena. Marinković je dodao 17, Gagić 15. Na drugoj strani, 17 Đukanović, po 15 Vasić i Mikulić.

JOŠ SPORTA:

Embid: Ovo definitivno nismo mi

Radonjić nastavlja - 7/7

Istanbul: Viktor i Duci u četvrtfinalu

Gruzijac pod zastavom Srbije će se sutra boriti za zlato!